I årets upplaga av Floorball Games har det varit 286 anmälda lag och över 5000 deltagare. Trots det stora antalet besökare har cupen fungerat näst intill felfritt.

– Det är ungefär tre lag som har hört av sig till mig angående något som varit negativt. Det var ett lag som gnällde på domarna och ett annat som hade lite tävlingsfrågor. Så det har varit extremt bra. Nästan så jag fick det lite långtråkigt under lördagen, säger cupledaren Johan Lindskog och skrattar.

Många funktionärer har varit med i flera år och vet hur allting går till. Därför har också arrangörerna fått mycket positiv kritik under cupen.

Artikelbild

– Det har fungerat riktigt bra ute i hallarna. Det är inte alls lika mycket frågor från funktionärernas sida utan många löser saker på egen hand. Målet är att det ska vara en riktigt trevlig cup och det har vi präntat in. Det ska vara ett positivt och trevligt bemötande från de som jobbar med cupen. Sedan har vi även riktigt bra mat under dagarna som vi fått mycket positiva kommentarer om. Det är något som det ofta brukar fuskas med på cuper annars, säger Lindskog.

Nytt för i år är att cupen varit SIU-anpassad, vilket har gjort att lagen anmält sig efter vilken nivå de ligger på.

– Vi märkte redan vid anmälningsbiten att SIU-anpassninen var väldigt bra. Sedan är det alltid något lag som hamnar fel. Men det är kanske en hand full om man kollar på den stora massan. I det stora hela har det varit väldigt jämna matcher så det har fungerat bra. Det är samtidigt första gången vi gör det så vi får ta med oss vissa grejer till nästa år.

Eftersom cupen växt har några matcher fått spelas utanför stan.

Artikelbild

– De flesta har accepterat det. När jag la spelschemat gjorde jag så att inget lag skulle behöva åka till Mantorp två gånger. Det har gjort så att alla har fått max en längre resa. Men det är ganska vanligt med lite längre resor på störra cuper, säger Lindskog.