Simstjärnor stoppas från landslaget

Två av Sveriges främsta simmare, VM-guldmedaljören Jennie Johansson och OS-sjuan Michelle Coleman, stoppas från landslaget.

De är inte avstängda men de tas tills vidare inte ut i landslaget, säger förbundskapten Ulrika Sandmark till Dagens Nyheter.

3 november 2016 17:25

Bägge simmarna kom hem från VM i Kazan i fjol med medaljer och simmade i somras OS i Rio.

Ulrika Sandmark vill inte kommentera till DN vare sig varför eller hur länge Johansson och Coleman blir borta från landslaget.

Vi sköter det här internt. Det är en process som pågår och den känns bra. De möten som vi har haft har varit bra och utvecklande, säger hon.

Inte heller simförbundets sportchef Henrik Forsberg ger några längre kommentarer om händelsen.

Det är en sak vi inte kommenterar externt. Vi sköter det här tillsammans med tjejerna, säger han till TT.

Storbråk för två år sedan

Det är inte första gången det bråkas i simlandslaget. För två år sedan fick tre simmare skriftliga varningar sedan de täckt över en företagslogga på landslagskläderna under EM i Berlin. Detta sedan sponsorn dragit in sin del i en ekonomisk bonus som tillfaller simmarna.

Samma höst fick landslagsledningen hård kritik från flera simmare sedan Simon Sjödin inte tagits ut till kortbane-VM i Doha.

Nu är det dags igen.

TT: Hur länge kommer Coleman och Johansson att vara borta från landslaget?

Tills vidare är tills vidare. Men förhoppningen är att de ska tas ut igen inom en snar framtid, säger Henrik Forsberg.

TT: Hur ser du på hela situationen?

Det är alltid tråkigt när det blir så här. Det är ingen situation som varken vi eller de vill hamna i, men vi jobbar tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt.

"Olika saker"

Klart är att simmarna missar kortbane-VM i Kanada i december, ett mästerskap som Johansson tänkt avstå oavsett men som Coleman hade planerat att delta i.

Det har varit olika saker som har lett fram till det här, där vi också har haft olika uppfattningar, men nu vill vi lägga det här bakom oss, säger Michelle Coleman och Jennie Johansson till DN och fortsätter:
Det är klart att det känns tråkigt men vi fortsätter med våra satsningar och väljer att blicka framåt och anpassa oss till situationen.

Nästa mästerskap efter det är långbane-VM i Budapest i juli nästa år.

Coleman och Johansson, som deltar i kortbane-SM som startar på fredagen, får fortsätta träna på NEC (nationella elitcentrat på Eriksdalsbadet) tillsammans med bland andra Sarah Sjöström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT