Med tunga och erfarna namn som Garrett Roe, Rhett Rakhshani och Fredric Andersson på skadelistan öppnar det upp för juniorer från Linköpings framgångsrika J20-lag.

Mot Djurgården var åtta spelare 20 år eller yngre - födda 1995, 1996 eller 1997.

Två av dem samarbetade till östgötarnas ledningsmål - i sin andra match med A-laget någonsin assisterade Erik Brissle snyggt till Gabriel Carlsson, som smällde in pucken i nättaket.

Första poängen i SHL och andra raka vinsten med laget, det här är något man alltid kommer att minnas, log Brissle.

"Vågar utmana"

Daniel Rahimi och Jonas Junland, båda 28 år, får agera rena farsorna till alla ungtuppar inte minst på backsidan.

Jag har aldrig spelat i ett så ungt lag i SHL som vi gjorde nu. Kul att föreningens hårda satsning på ungdomsverksamheten börjar ge resultat. Killarna som kommit upp vågar verkligen utmana samtidigt som de spelar ansvarstagande, framhöll landslagsbacken Rahimi.

Inte heller tränaren Dan Tangnes har lett något lag på den här nivån med så många unga spelare.

Vi jobbar hårt med en röd tråd ända från U16 till A-laget, där det spelmässigt inte ska vara några större skillnader. Och det känns verkligen som de yngre spelarna kommer in på ett väldigt bra sätt och tar för sig, sade Tangnes.

Hett och grinigt

Till skillnad mot tidigare är det även ett gäng anfallare som fått chansen från de egna leden.

Frånsett Erik Brissle är även Philip Rondahl och Daniel Håkansson helt egna produkter av spelarna som är högst 20 år.

Mitt huvudmål är att vinna SM-guld med J20 och att göra en så bra säsong att jag får ett kontrakt med A-truppen nästa säsong, sade Brissle.

I ett hett och stundtals väldigt grinigt möte ökade Andrew Gordon på till 2-0, innan Daniel Reinhardt reducerade i början av sista perioden med sitt första SHL-mål någonsin.

LHC-forwarden Nick Sörensen klarade sig i andra perioden undan utvisning när han delade ut en tuff smäll mot Djurgårdens David Rundqvist, men riskerar att anmälas i efterhand. Rundqvist, som var på väg mot egna båset, blev liggande kvar på isen, men reste sig och kunde spela vidare.

- Det är solklart en förseelse som ska rendera i en utvisning, sade experten Petter Rönnqvist i C Mores tv-sändning.