"Sätter lägen vi inte satt tidigare"

Åby Oilers IBK har hittat formen till slut. Borta mot Malmö FBC blev det 4–3 (1–3, 2–0, 1–0) när Oilers tog sin andra raka seger.

9 mars 2019 19:35

Inför matcherna mot Lerum och Malmö hade Oilers två segrar på 19 matcher. Sju dagar senare har Oilers vunnit två till.

– Vi får en snöplig start på matchen, Malmös två första skott går in. En tuff start, men vi krigar oss ikapp, sa Oilers tränare Magnus Bagge på bussen hem från Malmö efter segern.

Oilers Mathias Pettersson reducerade till 2–1 i slutet av första perioden, men Malmö utökade sin ledning till 3–1 bara minuten senare. Det var Malmös sista mål för kvällen.

– I andra perioden har vi lite flyt. Vi är vassa i avsluten, tvärt emot mot hur det har varit tidigare under säsongen. Idag sätter vi lägen vi inte satt tidigare, sa Bagge i sin analys. Oilers kvitterade till 3–3 i andra perioden, innan Filip Lindberg avgjorde i sista.

– I tredje får vi kriga rejält, och har det extraflytet vi behöver. En härlig match, jag är jättenöjd med laget. Malmö dansar på strecket och har allt att spela för.

För Oilers återstår bara en match i allsvenskan för den här gången. Bagge tror att de tabellmässigt betydelselösa segrarna varit betydelsefulla.

– Vi gör det bra, vi vill ta poäng och visa hur bra vi egentligen är inför nästa säsong och avsluta snyggt.

Tredje raka mot Strängnäs?

– Så enkelt är det.

Mål, Oilers: Mathias Pettersson Jimmy Bagge, Petter Vester, Filip Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson