Rysslands olympiska kommitté, ROK, bekräftar att den ryske curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij testats positivt för den förbjudna substansen meldonium.

"B-provet var positivt, vilket bekräftar en förbjuden substans i kroppen. Vi fördömer incidenten", säger ROK i ett uttalande.

Själv nekar Krusjelnitskij till att ha använt förbjudna preparat och Rysslands idrottsminister Pavel Kolobkov säger att han inte kan ha dopat sig medvetet.

Det vore helt enkelt meningslöst. Curling är inte en sport där ohederliga idrottare använder dopning, säger Kolobkov.

Krusjelnitskij är en av de 168 ryssar som bjöds in att delta i Pyeongchang efter att ha genomgått ett omfattande testpaket inför spelen. Testerna skulle garantera att deltagarna var "rena".

Beslutet om eventuell bestraffning för Krusjelnitskij, som under OS tävlat för OAR (Olympiska aktiva från Ryssland), dröjer. Idrottens skiljedomstol Cas har inte bestämt när han ska förhöras än, enligt generalsekreteraren Matthieu Reeb.

Krusjelnitskij tog brons i den nya OS-grenen mixeddubbel tillsammans med sin fru Anastasia Bryzgalova. Om han fälls för dopningsbrott fråntas OAR medaljen, som då i stället går till fyran Norge.