LÄS MER: Därför har inte RP värvat någon

21–30 (9–14) blev det i en match mot nu serieledande OV Helsingborg. Linköpingslaget var inte nära inför hemmapubliken. Även om de stora siffrorna inte riktigt speglar matchbilden.

– OV är bra, men man vill ju vara närmare sista tio minuterna. Det fungerar inte för oss, säger målvakten Samuel Johannesson.

Artikelbild

| RP:s Philip Claudius tar fart, men Linköpingslaget får ingen riktigt stuns i sitt anfallsspel. RP var inte nära att störa topplaget OV Helsingborg i allsvenskan.

Samuel Johannesson gjorde ett mål framåt och spelade en hel del som en extra utespelare. Men det fick RP betala dyrt för, när laget skickade ut Johannesson långt gjorde Helsingborgslaget en handfull mål i öppen kasse.

Det var mål som RP inte hade råd att släppa in om det skulle finnas poängchans.

– Vi släpar framåt och får inte de enkla målen. Samtidigt får de enkla mål och när det blir ett avstånd i mål går vårt försvar ned sig och jag släpper in skitmål också, kommenterar RP-målvakten.

RP har som mål att bli bättre än i fjol då laget kom i mitten. Just nu i början efter återstarten efter nyår ligger laget under budget, på kvalplats nedåt.

Artikelbild

| Kamp om bollen i allsvenska mötet i Linköpings sporthall där Helsingborg vann klart mot RP.

Inga nyförvärv är på väg in och inga skadade spelare är på väg tillbaka. RP har det lag som laget har.

– Det är jämnt och det är långt kvar. Jag har inget krav på att vi ska slå OV, det gäller i stället att spela bra mot rätt lag och vinna rätt matcher. Vi är bra försvar i dag trots höga siffror. Det är i anfallsspelet vi behöver samarbeta bättre och det är det vi tränar på mest på träningarna, säger RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Artikelbild

| Linus Nileskog, nummer 23 i OV Helsingborg, attackerar mot Samuel Johannesson i RP:s mål.

RP åker på lördag till Roslagen för en ny tuff match, borta mot Rimbo som också är ett topplag.

Målen, RP: Jesper Flink 4, Christoffer Johansson 3, Ludwig Isegren 3, Gabriel Lundqvist 2, Martin Karlsson 2, David Näsman 2, Robin Johansson 2, Samuel Johannesson 1, Patrik Tosteberg 1, Philip Claudius 1. OV Helsingborgs bästa: David Florander 9, David Svensson 6, Oskar Joelsson 4.

Publik: 206.