Det är ungdomar och talanger från det duktiga 03-laget som nu väljer att gå på handbollsgymnasier som är knutna till större klubbar. Marcus Gustavsson och Albin Fingal väljer att flytta till Ystad, Alfons Lindblom ska börja i Alingås och Lucas Ahlström i Kungsbacka där Aranäs finns.

– Vi har en bra verksamhet och det därför vi tappar spelare. De här killarna har ju representerat länet i Sverigecupen och det är många gymnasieskolor där och tittar. Vi har ändå ett bra lag kvar och får spelare till oss också. Vi har 25-27 spelare i A-pojk till nästa säsong, säger RP:s 03-tränare Michael Malmberg.

Det är ett gissel för alla verksamheter och sporter när ungdomar fyller 16 och ska flytta iväg. Då är det lätt att större akademier lockar.

– Klart vi vill att de ska vara kvar och vi har pratat med några av dem. Men det är inget vi kan hindra, en verklighet vi lever i. Det har sett ut så här ett tag, konstaterar RP:s sportchef Patrik Olsson.

RP hoppas med tiden utveckla sitt eget handbollsgymnasium och på så sätt få fler spelare att välja det.

– Jag kan ju tycka att det är ett bättre steg att gå till ett allsvenskt lag efter gymnasiet, säger Olsson.

RP har tappat sin A-lagsmålvakt Samuel Johannesson till Hallby och tappar nu även fyra 16-åringar. Frågor ställs nu kring om satsningen mot herreliten verkligen är i gång. Eller om det är ett luftslott, det som deklarerades för ett par år sedan.

– Det var ett misslyckande i år när vi fick kvala nedåt. Men vi nöjer oss inte, vi ska försöka klättra uppåt så som Varberg och Hallby. Vi försöker, men det gäller att få in pengar också, säger Patrik Olsson.