–  Om jag ska önska mig något? Kanske några fler genidrag anfallsmässigt, där har vi haft det jobbigt. Men annars är det viktigaste att killarna får må bra över jul, att de får vila och sedan att de orkar ladda om till att serien drar igång igen, sa RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder efter den svidande förlusten mot topplaget Varberg, 15–30 (6–13), hemma i Sporthallen.

Lagen möttes på västkusten så sent som för en vecka sedan och även då vann Varberg – men bara med en boll. Under lördagen levde spänningen, i tja, tio minuter Sedan lyste 1–6 på resultattavlan och därefter var det i ärlighetens namn mer spännande att snegla mot mobilen och V75-travet än att se om RP kunde komma i kapp sitt övermäktiga motstånd. Ett tröttkört RP, där nyckelspelarna matchats hårt under hösten, hade aldrig någon energi för att störa Varberg och bara sex gjorda RP-mål i den första halvleken säger förstås det mesta om hur det såg ut.

RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder såg i sin tur plågad ut.

Artikelbild

| Philip Claudius togs tufft av Varbergs försvar.

– Det kändes ändå bra under förberedelserna, men det blev typ en ... kollektiv kollaps. Anfallsspelet var katastrof och vi hade fruktansvärt svårt att göra mål. Det syns att killarna är rejält slitna just nu och uppehållet kommer verkligen lägligt.

RP är tia i tabellen, precis ovanför kvalstrecket, och har haft en höst som verkligen gått upp och ner. Truppen är tunn och tränaren Oscarsson Söder utesluter inte förstärkningar till omstarten efter nyår.

– Vi sonderar terrängen och diskuterar om vi kan hitta något som kan bredda truppen och avlasta. Men marknaden är ju som den är vid den här tidpunkten på året och vi får se var det slutar. Vi har ändå spelet i oss, i den här befintliga truppen, det har vi visat under hösten.

Bästa målskyttar, RP: Robin Johansson 4, Christoffer Johansson 4 (vass från vänsterkanten och bäste hemmaspelare).

Artikelbild

| Ludwig Isegren.

Noterbart i Varbergs lag: Förre RP-spelaren Filip Berentsen, som drog dit sex bollar och var en av gästernas absolut bästa spelare.

– Kul att vara tillbaka i Linköping och den här gången höll vi fokus under hela matchen till skillnad från när vi möttes i lördags, sa Berentsen som trivs bra på västkusten och hoppas att laget kan vara med och utmana hela vägen om en elitserieplats.

Artikelbild

| Jesper Flink med ett inhopp från kanten.

Publik: 227.