Roths annorlunda uppladdning

Från VM-domare i Abu Dhabi till förare i Marknattsnatta. Det är tvära kast för SMK Motala bils ordförande Mattias Roth.

26 oktober 2017 08:52

En av de mer klassiska rallytävlingarna i länet avgörs när Marknattsnatta avgörs på lördag. Tävlingen, som dessutom utgör finalen i Svenska rallycupen, lockar drygt 170 förare från hela landet till startplatsen i Skänninge. Därifrån ska de sedan ge sig iväg och ladda så mycket det går på de sex specialsträckorna i den södra länsdelen.

En av de tävlande är SMK Motala bils ordförande Mattias Roth, som med Kim Göransson i högerstolen, gör comeback i tävlingen efter fem års frånvaro.

– Det är ju en klassisk tävling så det ska bli kul att få sätta sig i tävlingsbilen igen. Vi har ju bara åkt två tävlingar i år, säger Roth som har haft en något annorlunda uppladdning inför starten.

–Jag har varit med yrkeslandslaget på VM i Abu Dhabi i två veckor och varit domare i karosseri. Det är väl kanske inte de bästa förberedelserna men det är bara att göra det bästa av det, säger Roth som kommer göra vad han kan för att utmana i voc-klassen.

– Vi hoppas ju på att vi ska göra några bra tider. Det finns ju några riktigt snabba, som min brorson Lukas Kindgren, som lär bli svåra att rå på. Men östgötarna, som John Stigh, ska vi försöka ge en match. Det är ju 26 stycken i vår klass och vårt mål är att hamna på den övre halvan, säger Roth.

I klassen trimmat tvåhjulsdrivet lär det bli en prestigekamp emellan SMK Motalas Toni Sundkvist, som åker med Tomas "Lången" Pettersson, och klubbkamraten Lars Blondell som kommer med en Peugeot 208 R2.

– Det är en riktigt häftig bil som Blondell hyrt, kommenterar Roth.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson