Rolfö mot comeback i "OS-final"

Fridolina Rolfö missade medaljmatcherna i OS.

Lagom till söndagens allsvenska seriefinal mot Rosengård är Linköpingsstjärnan klar för comeback.

Jag kommer att vara nöjdare än någonsin om jag får spela, säger landslagsanfallaren.

7 oktober 2016 15:03

Fridolina Rolfö tvingades lämna OS-turneringen i Rio de Janeiro en kvart in i kvartsfinalen mot USA.

Smällen resulterade i en fraktur på ett mellanfotsben och domen blev sex-åtta veckors frånvaro.

Den 22-åriga Linköpingsanfallaren begrundade spelschemat och ställde in siktet på hemmamötet med Rosengård - matchen som med stor sannolikhet avgör var SM-bucklan placeras.

Ja, jag har haft det i bakhuvudet. Jag visste ju att det skulle bli en stormatch. Båda lagen ligger ju i toppen av tabellen, säger Rolfö.

Prat på staden

TT: Är det här din OS-final?

Ja, det kan man kalla det. Det är jättemånga sålda biljetter. Man märker på stan att många pratar om matchen. Inte bara nu - de har pratat om den i ett halvår.

Rolfö kommer till seriefinalen med sex träningspass i benen. Hon är inte redo för 90 minuters spel men ska kunna göra skillnad i ett inhopp.

Det får vi hoppas. Om jag får chansen är jag absolut redo för det men jag hoppas att tjejerna avgör innan dess.

Enorm hunger

Hon tycker inte att hon har tappat särskilt mycket under frånvaron, mer än lite i tajming och tempoväxlingar. Och hungern är enorm efter det utdragna lidandet på läktarplats.

Det är jättetufft. Man vill inget hellre än att vara på planen. Man är nervös, kan inte påverka. Man känner sig maktlös, säger hon.

Linköping tappade poäng borta mot Kif Örebro senast, 2-2, men är fortfarande steget före Rosengård i tabellen. Med två poäng tillgodo är oavgjort ett bra resultat på söndag.

Vi tänker inte på vad vi har råd med utan går in med tanken att vinna fotbollsmatchen. Men självklart har vi ett bättre läge än dem. Och vi har haft fördelen av att vara hemma hela veckan medan de har varit på Island och spelat Champions League, säger Rolfö.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!