Røiseland: Försökte "psyka ut" Hanna

Marte Olsbu Røiseland vann ännu en skytteduell mot Hanna Öberg i en VM-stafett.

Den här gången med en ny taktik som gick ut på att knäcka svenskan mentalt inför det sista skyttet.

Därefter var norskorna först fram och tröstade svenskan.

22 februari 2020 14:18

Hanna Öberg och Marte Olsbu Røiseland kom in samtidigt till vallen inför det sista skyttet i damernas stafett i skidskytte-VM i Antholz. Öberg är känd som en snabb ståskytt, men Røiseland hade bestämt sig för att vara ännu snabbare.

Jag och Hanna har haft otroligt många dueller och jag vet att Hanna är stentuff i huvudet. Så i dag försökte jag få iväg första skottet före henne för att "psyka ut" henne lite, säger Marte Olsbu Røiseland.
Jag vet inte om det gjorde att hon "psykades ut", men det psykade i alla fall upp mig lite så att jag kunde fullfölja serien på ett bra sätt.

"Gör ont"

Öberg bommade, fick lov att använda alla tre extraskott – men lyckades inte få ner den sista pricken och fick åka ett varv i straffrundan där chansen till medalj försvann.

Efter målgång satt Öberg kvar i målfållan med huvudet nedböjt i armarna. Först fram att trösta henne var norskorna.

Det gör ont att se henne, jag sade till henne att jag hade varit i samma situation i dag – att vi är flera, och att hon är tuff, säger Tiril Eckhoff, som också fick åka ett varv i straffrundan på sin tredjesträcka.

"Kommer resa sig"

Såklart att det var en jättebesvikelse för henne. Men jag tror att vi alla har varit i den situationen när man står och kämpar om något och så går det inte. Då tror jag att det är viktigt att vi backar varandra och jag vet att hon kommer resa sig till masstarten i morgon, säger Ingrid Landmark Tandrevold som körde sträcka två för Norge och tillägger:
Men vi kände väldigt mycket för henne i dag.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!