Efter ett drygt månadslångt juluppehåll är det matchdags igen för Solfjäderstadens herrar när de på söndag tar emot Linköping legends.

Och då får Motalapubliken för första gången stifta bekantskap med nyförvärvet Kim Karlsson.

– Det är tanken det. Om jag blir uttagen vill säga, säger Karlsson ödmjukt några dagar innan match.

Artikelbild

| Solfjäderstadens nyförvärv Kim Kalrsson hoppas på att kunna bidra med några poäng när Solfjäderstaden ställs mot Linköping legends.

Han presenterades i samband med Solfjäderstadens julavslutning och han har efter nyår tränat fullt ut med laget.

Vad har du fått för intryck av dina nya klubb?

– Bilden är att det är en väldigt välskött förening med tydliga mål och vision om var de de vill. Så vi spelare får de förutsättningar vi behöver för att kunna prestera. Vi behöver inte hålla på med en massa runt omkring och så är det inte i alla klubbar. Så det är bara positiva intryck så här långt, säger Karlsson.

Hitta en ledig poänggörare mitt i säsongen är väl det alla klubbar drömmer om. Och det var precis vad Solfjäderstaden gjorde när de lyckades locka till sig 24-åringen.

196 poäng gjorde han på sina 90 matcher i Vimmerby i Smålands division 2-serie. Men efter fjolårssäsongen så har han inte lirat så mycket innebandy.

– Jag la klubban på hyllan i våras. Jag var med och spelade lite med ett korplag i somras. Men sen dess har jag inte hållit i en klubba så det var lite ringrostigt på de första träningarna och är det väl fortfarande. Men det går åt rätt håll.

Varför tog du en paus från innebandyn?

– Jag hade lite motivationsbrist och samtidigt så flyttade vi till Linköping. Men när Solfjädern ringde och frågade så väcktes ju suget. Så nu känns det jäkligt roligt att vara med och försöka hjälpa dem nå sitt mål och gå upp i ettan.

Känner du pressen att leverera poäng?

– Jag är ju värvad för att jag har gjort mycket poäng tidigare. Men det är ju ingen garanti för att jag ska göra det nu. Men får jag speltid så är det klart att jag vill vara med och bidra. Jag känner ingen jättepress på mig själv att göra poäng. Men det får man ju hoppas att man gör. Det känns som det sitter i. Jag brukar lyckas sätta mig i position för att avsluta, det är det som har varit min styrka som innebandyspelare, säger han.

I sin debut ställs han och Solfjäderstaden alltså mot Linköping legends. Laget som besegrade Fjädern i premiären.

Vad vet du om dem?

– Jag har ju aldrig mött dem. Men jag vet ju att de har många som spelat på en hög nivå. Så det kan nog bli en tuff match.