PL-stjärna avbröt sin karantän – bötfälls

Aston Villa bötfäller sin fotbollstjärna Jack Grealish efter att engelsmannen valt att trotsa den brittiska regeringens riktlinjer om att stanna hemma under coronapandemin.

30 mars 2020 21:52

Brittiska medier har rapporterat om hur den 24-årige Premier League-spelaren blivit föremål för en polisutredning efter en trafikolycka på söndagsmorgonen – och nu väljer Grealish att gå ut med en offentlig ursäkt i en video på Twitter.

Jag vill bara gå ut med ett snabbt videomeddelande för att berätta hur mycket jag skäms över vad som hänt den här veckan, säger spelaren som förklarar att han "dumt nog" lät sig övertalas att lämna sitt hem för att besöka en vän och därmed bryta sin tid i karantän.
Jag vill inte att någon ska göra samma misstag som jag gjorde så jag uppmanar alla att stanna hemma och följa regler och riktlinjerna som vi ombetts att följa, fortsätter han.

På sin webbsida skriver Aston VIlla att Jack Grealish kommer att "disciplineras" och bötfällas. Pengarna kommer gå till The University Hospitals Charity i Birmingham.

Storbritannien har mer än 19 000 bekräftade fall av insjuknade i covid-19 med mer än 1 200 döda.

Premier League är preliminärt uppskjutet till den 30 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters