Pirathoppet släckt – innan matchstart

Ett skyfall över Eskilstuna försköt matchen mellan Eskilstuna Smederna och Piraterna. Innan den ens kom igång var det definitivt klart attPiraterna missar slutspel.

20 augusti 2019 21:50

Strålande solsken sa väderprognoserna att det skulle vara i Eskilstuna på tisdagskvällen. Det blev det till slut men innan dess drog ett åskväder in och dränkte speedwayovalen i vatten.

Men tal om att ställa in var det aldrig.

– Vi håller på hela natten om vi måste. Det måste ju bli klart. Det finns ju inga reservdagar som vi kan köra på, sa Piraternas Fredrik Staaf när regnet fortfarande strilade ner.

När det väl slutade så såg det ut som att banpersonalen snabbt skulle kunna få den åkbar. Men vid start så hade banan blivit allt för mjuk. I väntan på den skulle bli godkänd följde Piraternas lagledare med spänning matchen mellan Indianerna och Masarna. En match som Masarna var tvunga att vinna med mer än 15 poäng för att Piraterna fortfarande skulle ha en chans att ta sig till slutspel. Det hoppet levde när Masarna ledde med sju poäng efter sex heat.

Men när beskedet kom att Indianerna vänt och att matchen avbrutits efter tio heat så stod det klart att Piraterna missar slutspel oavsett hur om de skulle vinna mot Smederna och i onsdagens match mot Rospiggarna.

– Det var det lilla halmstrået vi hade. Men nu kör vi det här som vilken tävling som helst och ska försöka visa hur bra vi verkligen är, säger Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson.

Han hoppades att vädergudarna skulle vara mer på deras sida i onsdagens match mot Rospiggarna.

– Jag hoppas vid gud att vi kan åka den. För jag vet inte vilken dag vi skulle köra den annars. Både Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen kör ju GP-challenge på lördag och det är ju årets viktigaste tävling för dem.

Matchen i Eskilstuna kom inte igång förrän 20.45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson Thomas Augustsson