Mötet hålls med Internationella paralympiska kommitténs (IPK) ordförande Philip Craven, vd Xavier Gonzalez och Rio de Janeiros borgmästare Eduardo Paes, skriver Insidethegames.

Det finns ännu inga planer på att ställa in Paralympics eller ta bort grenar från tävlingsprogrammet. Troligare är, menar sajten, att kostnader skärs på områden som öppnings- och avslutningsceremonier, volontärer, marknadsföringsaktiviteter och mediecentrum vid tävlingsplatserna.

OS-arrangören sägs också försöka förmå huvudsponsorerna att gå in med mer pengar. I går sade kommunikationsdirektören Mario Andrada att de kommer att göra allt de kan för att klara ekonomin.

Vi har tillräckligt med vänner och partners för att ordna alla problem, sade han.

Paralympics-organisationen hoppas i stället få mer pengar från den brasilianska staten.

Tror på lösning

Enligt ett nyhetsbrev från Internationella paralympiska kommittén (IPK) har Rios Paralympics-kommitté inte betalat ut den första delen av resebonusen som skulle komma tidigare i augusti. IPK har gett Rio-arrangören en tidsfrist till slutet av månaden.

Det är säkert det som dagens möte handlar om, att reda ut var pengarna tagit vägen. IPK var orolig att pengarna använts för byggena av arenor och annat som kostat mycket pengar, säger Hans Säfström, svensk truppchef.

Svenskarnas resor till Paralympics påverkas inte av att resebonusen inte betalas ut i tid.

Vi har förbetalt våra resor, så det finns ingen risk för likviditeten. Men om vi inte alls får de här pengarna från spelen så blir vår resa betydligt dyrare än budgeterat och då får det bli en diskussion mellan oss och RF och mellan RF och regeringen för att reda ut och rätta till. Jag hoppas att Rio hittar en lösning på det här, säger Säfström.

Stor kostnad att ställa in

Hans Säfström är övertygad om att spelen blir av.

Det skulle kosta mer att ställa in än att genomföra Paralympics, för då skulle Rio bli återbetalningsskyldiga för väldigt mycket. Jag tar för givet att man hittar en lösning, säger han.

Paralympics avgörs den 7 september-18 september.