En 13:e och en 15:e plats i den sista dagens två seglingar utanför Sakaiminato i Japan innebar att svenskan inte var i närheten av medaljerna. Danska Anne-Marie Rindom tog nu sitt andra VM-guld i laser radial.

Hennes guld var säkrat redan före den sista seglingen.

Ledde klart

OS-hoppet Olsson var i stor ledning i sammandraget när hon först diskades i tisdagens ena segling och därefter behövde bryta den andra seglingen efter att tävlingsjuryn konstaterat ytterligare ett regelbrott. Därmed föll hon igenom i resultatlistan.

"Jag känner att jag behöver bli lite bättre i vissa tekniska moment där jag kan ta enkla båtar. Sen känner jag att jag behöver fortsätta att jobba med fysiken för att orka i Japans varma klimat", säger Olsson i ett pressmeddelande

Menta styrka

Förbundskapten Magnus Grävare var imponerad:

"Hon har satt sig i stor respekt hos konkurrenterna genom att dominera totalt i större delen av regattan. Hon visade på en stor mental styrka att komma tillbaka omedelbart efter missen mitt i veckan. Detta och prestationen överlag ger henne ett riktigt gott självförtroende inför det sista förberedelseåret inför Tokyo-OS där det självklara målet är medalj 2020", säger Grävare.

Nu väntar för-OS om tre veckor, också det i Japan, i Enoshima där OS-seglingarna ska avgöras.

"För-OS har varit det stora målet för mig denna säsong. Denna regatta visar att formen finns där, så jag ser fram emot revansch i Enoshima, säger Olsson.