Ödesmatch för Sleipner

”Jo, många frågar. Klart jag orkar”, säger Simon Dogan om att stanna som Sleipnertränare efter den turbulenta säsongen.

2 november 2018 13:36

Klubben står inför ödesmatchen på Östgötaporten i kvalreturen mot FC Stockholm Internazionale. En match som direktsänds här på webben med start 13.50 på lördag.

Division 2 eller division 3 nästa år.

– Klubben har båda scenarierna. Det är mycket på spel. Vi har flera unga spelare som tagit stora kliv och det lockar mer när vi ska rekrytera nya spelare om vi är kvar i tvåan, säger Simon inför torsdagsträningen.

Det gäller att vända Stockholms 2–1-seger från Fredriksbergs IP.

– Det kan räcka med ett mål. Vi är redo och har det i egna händer. I kval krävs det mycket både fysiskt och psykiskt. Jag är väldigt optimistisk, vi har jättefina möjligheter med hemmaplan och konstgräs. Det är en jättefördel. VI måste göra ett gediget jobb från första stund och spela tajt i försvaret.

Inför bortamatchen fick han tre sena avhopp, av olika anledningar. Dogan räknar med att alla är tillgängliga på lördagen.

Dock är det frågetecken för Edin Sinanovic, Gaby Chabo och Hadi Wahedi. Sjukdom och knäskada.

Vinicius Gil Camargo kommer tillbaka efter sin sju matcher långa avstängning.

Kommer du själv att vara ombytt?

– Nej, jag ska slippa. Jag har varit det några gånger utan att behöva spela. Det är grabbarna som ska göra det.

Simons kontrakt är ett plus ett år.

– Det önskas att jag ska vara kvar och jag är positiv till det. Det finns ett ungt spelarmaterial att jobba med. Klart att jag är sugen och jag har även visst ansvar att ta, även om jag inte var med från början. Jag hoppas få vara med och lägga en grund till nästa säsong. Det var mycket som försvann efter tränarbytet och det är mycket som inte har tillkommit,säger Simon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson