Nytt kontrakt och målskytt

Förlängt kontrakt med tre år till.

Och ny stark seger trots slarv och motlut större delen av matchen.

Den här tisdagen var allt annat än vardagsgrå för Jacob Blomqvist.

Det finns bara en sak som skulle slå allt det här med att få spela på hemmaplan i tre år till och det är att få lyfta den där blanka saken någon gång de kommande åren, säger Brynäskaptenen efter seger i förlängningen, 4-3 mot Örebro.

22 november 2016 22:30

Kontraktet kom Blomqvist och Brynäs överens om "för ett tag sedan".

Men nu är det officiellt presenterat, precis före hemmamatchen mot Örebro, och Gävlelagets kapten bubblade av glädje över att få berätta om det efteråt.

Jag är oerhört stolt och glad att få representera Brynäs i minst fyra år till om man räknar med den här säsongen. Det känns oerhört roligt, säger han med glitter i ögonen.

Inte så konstigt kanske.

Brynäs ligger - efter den av Ryan Gunderson inskickade bonuspoängen - fortsatt kvar på en andraplats i tabellen.

Slarv

Och även om spelet mot Örebro var mer hafsigt än bra så fortsätter Gävlelaget att ösa in mål och casha in poäng.

I dag är det slarv. Vi är inte på tå. Att Örebro fick en tvåmålsledning (inom en minut och fyra sekunder i början av andra perioden) blev en väckarklocka för oss. Men. Även om vi inte gör en bra match och även om vi inte har den bästa dagen så lyckas vi komma tillbaka, kvittera och även ta extrapoängen.
Det är oerhört starkt. Vi har ett större driv än att bara ta två poäng. Vi ska spela bra och vinna också. Det är den pressen vi sätter på oss själva, slår Jacob Blomqvist fast.

Stark offensiv

Med den offensiv som Brynäs bjudit på under hösten ser framtiden ljus ut.

Förra säsongen landade Gävlelaget, med 133 fullträffar, på tionde plats över antalet gjorda mål i grundserien.

Efter höstens 20 matcher är man redan uppe i 64 mål, flest av alla i SHL.

Förklaringen? Den är lite bakvänd:

Jag vet inte vad jag ska säga. Vi har ju fokuserat på defensiven och ironiskt nog har det fallit ut väl offensivt. Fast vi ligger i topp i ligorna så finns det mycket vi kan göra bättre, så jag vet inte vad det är men vi har höga krav och tycker att vi kan ännu bättre. Nu har vi gjort många och släppt in få mål senaste matcherna. En bra kombination!
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!