Nyman tillbaka mot Malmö FF

Forwarden Christoffer Nyman finns med i truppen mot Malmö FF.

14 mars 2019 17:22

LÄS MER:Berget gör comeback mot Norrköping

IFK Norrköpings publikfavorit är redo för första matchen efter skadan. Han kommer att vara med i fredagsmatchen på Östgötaporten.

– Ja, det stämmer. Laget bestämmer vi imorgon (fredag), säger manager Jens Gustafsson.

På IFK:s hemsida säger Nyman:

– Kroppen mår bra och jag har kört i stort sett full träning hela veckan. Det känns bättre och bättre, det är jätteskönt. Det kommer att bli en väldigt bra match även om det fortfarande är en träningsmatch. Det blir tre viktiga matcher som kommer för oss, nu ska vi sätta spelsättet vi vill ha med oss in i allsvenskan och vi ska visa attityd.

Ian Smith är tillbaka från sin skada. Däremot saknas fortfarande Kasper Larsen och Simon Skrabb.

– Om Kasper vet vi mer efter helgen, det är några tester som behövs. Simon är inte hundra procent. Han behöver några dagar till, säger Jens Gustafsson.

Blir det en 3-5-2-uppställning?

–Ja. Det har blivit en debatt om olika uppställningar. Vi är inne i en lång process och testar oss fram för att se vad som ska funka under hela säsongen. Vi har spelat 3-4-3 och 3-5-2 och lite 4-3-3. Lite olika beroende på om vi är anfallare eller försvarare. Där är svårt att utrycka sig exakt. Hehe. Man får bilda sig en egen uppfattning. Jag vill inte gå in i det. Det blir så mycket snack om olika uppställningar.

Att möta Malmö.

– Vi kommer från cupspel. Malmö är ett otvivelaktigt kvalitativare lag som kommer utmana oss tuffare i vårt försvarsspel. Vi behöver vara väl balanserade där och jobba hårt och disciplinerat. Duellspelet är alltid en faktor när man möter Malmö.

Truppen: Isak Pettersson, David Mitov Nilsson, Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Ian Smith, Kevin Álvarez, Johannes Vall, Gudmundur Thorarinsson, Alexander Fransson, Andreas Blomqvist, Sead Haksabanovic, Manasse Kusu, Alexander Jakobsen, Simon Thern, Christoffer Nyman, Pontus Almqvist, Kalle Holmberg, Jordan Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson