Han behövde en halvtimmes speltid. Sen slog Kim Karlsson till och presenterade sig för sin nya hemmapublik genom att göra sitt första mål för Solfjäderstaden.

– Skönt att få sätta dit den direkt och få det avklarat, log nyförvärvet när matchen var slut och debuten avklarat.

På bästa möjliga vis ska tilläggas. För det blev ytterligarare ett mål från Karlssons klubba och utöver det ett spel som gjorde det svårt att tro att han la klubban på hyllan i somras.

Artikelbild

| Kim Karlsson gjorde två mål för Solfjäderstaden.

– Jag trodde det skulle vara rostigare. Men det har varit bra träningar i veckan så det kändes förvånansvärt bra. För att inte ha spelat på nästan ett år så var det över förväntan, säger Karlsson.

Att motståndarna var medvetna om hans målfarlighet syntes tydligt. Men få stopp på varken Karlsson eller Solfjäderstaden lyckades de inte med.

För det här var Solfjäderstadens match från början till slut och Linköping Legends var aldrig nära att kunna störa dem. Och att det gick så lätt som det gjorde förvånade honom.

– Jag hade förväntat mig lite mer av dem. Lite mer intensitet. De stod mest och väntade och så blev det inget av det. Det kändes lite som de bara var här för att spela av matchen och så fick det gå hur som helst.

Artikelbild

Vad säger du om ditt nya lags insats?

– Det känns stabilt. Vi spelar på tre femmor hela matchen och vi har toppar och små dippar. Men vi håller ihop det hela matchen och alla femmor levererar så det lovar gott för framtiden, analyserar Karlsson som såg ut att trivas i sin nya omgivningen.

Något som han menade att det inte var så konstigt.

– Det är inte svårt att komma in i det här gänget. Det är bra gäng och det är kul att vara med och känna sig välkommen.

Solfjädertränaren Emil Stille log innan han besvarade påståendet att det varit svårt att se att nyförvärvet inte spelat match sedan i mars i fjol.

– Målskyttar har ju det där i generna på något vis. Det är två klassavslut han gör och han är bra i det övriga spelet också. Så det är en riktigt bra värvning som vi är väldigt nöjda med, säger Stille.

Lika nöjd var han givetvis över storsegern i årets första match. Även om han menade att den gav lite tudelade känslor.

– Det känns ju så där att vi ska behöva förlora mot de här i premiären med tanke på hur det såg ut i dag. Men vi har tagit några steg sedan dess. Så nu är det vara att gasa resten av våren.