Nya centern gillar satsningen i unga Libk

Lisa Ekström har tillhört Lockerud i hela sin karriär. Nu ska hon spela för Linköping IBK. "Det var dags att bli vuxen", säger 23-åringen.

23-åriga centern Lisa Ekström valde studierna i Linköping och spel i Libk.

23-åriga centern Lisa Ekström valde studierna i Linköping och spel i Libk.

Foto: Claes Nilsson

Innebandy2019-09-20 09:00

Med bara några dagar kvar till seriepremiären i allsvenskan är det bra fart på Libk-träningen i Folkungahallen. Senaste nyförvärvet Lisa Ekström tittar ut mot sina lagkamrater. Hon säger:

– Det har känts bra med laget så här långt, men för egen del är jag inte riktigt på den nivån jag vill vara. Jag tänker nog lite för mycket, det kanske lätt blir så när man kommer till ett nytt lag. Jag hoppas det lossnar under säsongen.

Den 23-åriga centern har tillhört Mariestadslaget Lockerud under hela sin aktiva karriär. Satsningen gjorde lite uppehåll under några säsonger när jobb och resande tog överhanden, men nu har hon kommit in på fysioterapeutprogrammet på universitetet och är redo att plöja ner de timmar som krävs för en satsning på allsvensk nivå. Sedan ungefär en månad är hon på plats i Linköping. 

– Det har faktiskt varit en ganska stor grej att flytta. Dels med skolan, det var fyra år sedan jag satt i skolbänken senast så det känns lite ovant. Men också med innebandyn, det är ett nytt spelsystem och nya lagkamrater. Det är nya människor överallt, kanske tur att jag har släkt i Norrköping att hälsa på, skrattar Lisa Ekström.

Utbildningen och innebandyn går bra att kombinera, Lisa Ekström gillar också Libk-satsningen att nå SSL-spel inom några år.

– Det var faktiskt en av de grejerna som lockade mest. Att föreningen vill satsa. Det känns riktigt bra att ha ett mål att sträva efter, säger Lisa Ekström. 

Libk går in i säsongen med ett tämligen ungt och orutinerat lag. Borta är spetsspelare som Caroline Hansen, Sofie Rissveds och Stina Sjögren (ansluter förhoppningsvis efter nyår).

– Inte lika mycket spetskompetens som tidigare, men en jämnare trupp där fler kommer få ta ett större ansvar. Jag tror de är redo för det, säger tränaren Emelie Ruohonen Lundén.

Till den här säsongen har hon och assisterande tränaren Jacob Höglund varit med från start och har kunnat sätta sin egen prägel på uppbyggnadsdelen. 

– Det är stor skillnad mot förra säsongen. Vi har fokuserat mer på "innebandyvänlig" träning och mer att det ska passa tjejer. Vi hade en del förslitningsskador i våras som vi vill slippa. Vi har också jobbat mycket med lagandan. I ett herrlag kan man hata varandra och spela tillsammans ändå, så fungerar det inte med tjejer. Man måste komma överens, säger Emelie Ruohonen Lundén.

Libk inleder allsvenskan med hemmamatch mot Rönnby på söndag.

Emelie Ruohonen Lundén går in på sin andra säsong som huvudtränare i Libk.
Emelie Ruohonen Lundén går in på sin andra säsong som huvudtränare i Libk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!