Grip kan redan innan den första OS-veckan i Pyeongchang är över räkna in två guld till sitt längdåkningslandslag. Han var som så många andra full av beundran över Stina Nilssons uppvisning i sprinten.

Helt fantastiskt, såklart. Superkul och hon var verkligen en värdig vinnare, säger han till TT.
Hon var den klart bästa tjejen i dag, det råder inget tvivel om det och hon åkte oerhört fort i finalen.

Efter VM-misslyckandet för ett år sedan, då Nilsson föll, var det här en revansch som hette duga.

Det var en tuff smäll med fallet i Lahtis, så det här betyder väldigt väldigt mycket för henne, säger Grip.

"Välförtjänt"

När Nilsson korsade mållinjen var silvermedaljören Maiken Caspersen Falla akterseglad med tre sekunder. Efteråt kunde norskan bara applådera den svenska segraren.

Nu var det hennes tur och jag känner att det var välförtjänt. Hon har varit väldigt stark hela säsongen, jag är glad å hennes vägnar, säger Falla om Nilsson.

Duon har haft en hel radda fajter med varandra i skidspåren de senaste åren. Men medan Falla tidigare har vunnit guld både i OS (2014) och VM (i fjol) har Nilssons första guldskimrande mästerskapsmedalj dröjt.

Nu var Falla nöjd med silvret, även om hon grämde sig lite över att kanske lite för enkelt ha gett Nilsson övertaget i finalen. Nästa vecka kan det mycket väl bli en ny uppgörelse mellan Falla och Nilsson när sprintstafetten avgörs.

Det blir tufft mot svenskorna som hade två i finalen. Och amerikanskorna med (Jessica) Diggins och vem det nu blir, säger norskan.
Jag tror att det blir en av de mest spännande teamsprinterna på många år.

"Vi får se"

Stina Nilsson är förstås given i Sveriges lag och lär få sällskap av antingen Charlotte Kalla eller sprintfemman Hanna Falk.

Lika given i Norges lag är Maiken Caspersen Falla. Sannolikt får hon åka teamsprinten med Marit Bjørgen, Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg.

Vi får se på milen vem som har bäst form och vem som vill åka.