Första pallplatsen för Mattias Andersson

Mattias Andersson, Åtvidabergs MK, har väntat länge på att få kliva upp på prispallen. Nu, i Göteborg, var det dags.

7 juni 2014 13:23

– Jag är jättenöjd över att kunna bjuda Dacia på den första pallplatsen. Men ändå känns det som det hade kunnat bli ännu lite bättre.

Samtidigt som han gladdes åt att vara trea i det första av två STCC-race i Göteborg, så syntes det tydligt att han ville mer än så.

– Jag hade lägen, men det där sista fattades.

Det blev ett mycket händelserikt första lopp på stadsbanan i Göteborg. Mattias startade från tredje rutan, tog Emma Kimiläinen direkt i starten och var sen precis i bakluckan på ledaren Erik Jonsson.

– Första chansen kom redan på första varvet, när jag fick en väldigt bra utgång på snabba chikanen. Men då svängde han plötsligt tvärt och jag fick bromsa hårt för att vi inte skulle köra ihop.

Direkt på andra varvet kom säkerhetsbilen ut efter att prins Carl Philip och Philip Forsman stod på var sitt ställe på banan med trasiga bilar.

Efter en lång bärgning kom loppet igång igen och då satsade Mattias hårt för att ta sig förbi. Men istället tvingades han släppa en placering till Linus Ohlsson.

– Jag gick för förstaplatsen och det var nära, men tyvärr tappade jag en istället. Lite surt just nu, men jag hade nog ångrat om jag inte försökt rejält att gå för segern.

De positionerna höll sig och efter bara några varv var det dags för avbrott och säkerhetsbil igen då Emma Kimiläinen och Andreas Wernersson krokat ihop rejält. Den bärgningen var så omfattande att man inte hann få bort bilarna innan tävlingstiden gått ut och förarna fick rulla i mål på de platser de hade.

– Jag hade önskat mig betydligt fler racevarv för jag kände mig stark. Vad blev det nu, 8 varv av 27 i full fart? Det är alldeles för lite.

I det andra heatet startade Mattias från en sjunde startruta och åkte efter ett ganska händelsefattigt race in som fyra.

Han tog sig från sjua till fyra på de första varven tack vare en omkörning av Mattias Lindberg och fick två platser gratis när Fredrik Ekblom tvingades bryta och Fredrik Larsson fick en bestraffning.

- Jag är jättenöjd med helgen, givetvis. Vi tog 27 poäng i dag, 4 i går på kvalet och är nu femma i mästerskapet. Det känns riktigt bra att åka hem med det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!