Medaljlös dag för Lass i sim-SM

Det blev en medaljlös andra SM-dag för Linköping i sim-SM. "Vi kom nära, men inte mer än så", sa Niklas Larsson, tränaren.

Emma Magnusson hade hoppats på mer i SM.

Emma Magnusson hade hoppats på mer i SM.

Foto: BILDBYRÅN

Simning2019-11-14 19:45

Några möjliga medaljchanser fanns att hoppas i Munktellbadet. Men som bäst blev det ett par femteplatser – och det var det på förhand största Lass-namnet, Sofia Henell, som var inblandad i båda. Först individuellt på 100 meter medley och sedan som en av fyra i den avslutande lagkappen på 4x200 meter fritt.

1.02,84 var tiden i medleyloppet, där avståndet upp till vinnande Magdalena Kuras var nästan två och en halv sekund. I laget simmade Henell andra sträckan och kompletterades av Emma Magnusson samt oprövade talangduon Vera Karlsson och Thilde Smedbäck.

– Stort beröm till Vera och Thilde som inte simmat så fort tidigare. Hela laget gjorde det bra, men till slut var vi två sekunder från bronset, sa Niklas Larsson.

Han hymlade inte om att Henell hade hoppats på mer än att komma femma i sin individuella insats för dagen.

– När hon är i form så är hon bättre än så här. Men ibland kan det vara tufft att göra långresa från USA och få formen med sig. Förhoppningsvis kommer det mer och mer, sa Larsson.

Emma Magnusson hade tredje bästa tiden i försöken på 400 m fritt, men simmade nästan sekunden långsammare i finalen och blev till slut åtta.

– Allt kändes lovande efter morgonsimningen och planen var att gå ut hårdare på kvällen. Men kroppen svarade inte som hon ville och då kunde hon inte matcha de bästa, sa Lasstränaren.

Noterbart i övrigt från andra SM-dagen: Tom Andersson och Petter Cyrén missade final, men tog en dubbelseger i B-finalen på 100 m bröst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!