Efter segern mot Eddie Alvarez i november 2016 började Conor McGregor – en av Irlands allra största stjärnor – rada upp rubriker för händelser utanför sporten.

Det har handlat om fortkörning, bråk, kastad pirra, rån, överfall, sexuella övergrepp...

Under presskonferensen inför 31-åringens fajt mot amerikanen Donald Cerrone – som är huvudmatchen för UFC-galan i Las Vegas natten till söndagen – kom en del att handla om att han anklagas för två sexuella övergrepp.

Satt tyst

McGregor valde att inte kommentera.

I stället var det Cerrone och UFC:s ordförande Dana White som tog ton, kort efter att publiken först uttryckt missnöje mot reportern som ställde frågorna.

Cerrone:

Vi är här för att prata om fajten, inte om vad han gör utanför den. Varför fortsätter alla med det här?

White:

Han har redan svarat på de där frågorna, till ESPN.

I intervjun med den amerikanska sportkanalen, som White syftar på, säger den tidigare dubble mästaren att han "inte kan prata om det", men fortsätter ändå att ge en bild av hur han upplever situationen.

Skulle det påverka dig (att anklagas)? Tid. Tålamod. Tålamod är den svåraste saken att behärska, och jag arbetar hårt för att behärska den. Tiden kommer att visa allt. Det är allt, säger han till kanalen.
Just nu är jag bara fokuserad på bältet. Jag fokuserar på positivitet och goda tankar. Jag ber för dem som försöker skada mig med den här typen av saker.

ESPN: Förnekar du allt det här?

Ja, naturligtvis. Självklart.
Tid, snälla. Tiden kommer att avslöja allt. Tiden kommer att visa allt. Det är allt.

"Mogen och erfaren"

Om tiden är på Conor McGregors sida i dessa fall, det återstår att se.

Klart är i alla fall att han har varit i bryderier tidigare.

I fjol dömdes han till fem dagars samhällstjänst och terapi för att lära sig kontrollera sin ilska, efter ett bråk – där han kastade en pirra på en buss – i samband med UFC-galan i New York i april 2017.

Tidigare i år har han även varit i polisens blickfång efter gurgel utanför ett hotell i Florida och på en bar i Dublin.

McGregor hävdar att det var då, och att han nu har tagit lärdom av det som har hänt.

Jag är mer mogen och erfaren, och allt som jag har gått igenom har så klart till en viss del format mig. Precis som det är för alla under livets resa. Men om ni frågar min familj eller dem som känner mig, så är det ingen skillnad, säger han.
Jag är fortfarande densamma: den unga killen som jag alltid har varit, den passionerade unga killen som siktar högt.