Martin Olsson: "EM är en målsättning"

Över ett år har gått sedan klubblöse Martin OIsson senast spelade en fotbollsmatch.

Trots det blev han uttagen till landslagets januariturné.

EM är en målsättning, säger 31-åringen till Helsingborgs Dagblad.

25 december 2019 16:22

Martin Olsson är äntligen fri från sin hälseneskada – men alltjämt klubblös.

I en intervju med Helsingborgs Dagblad berättar vänsterbacken om den ovana situationen han befinner sig i.

Det är annorlunda. Det har inte hänt tidigare, det är första gången på 14 år där jag inte tränar fotboll vid den här tiden, säger han.

Tillsammans med sin tvillingbror, Marcus (även han klubblös efter att ha lämnat Championship-laget Derby), håller han igång med fysträning i hemstaden Helsingborg.

Martin Olsson, som var med i VM-truppen 2018 och har 48 landskamper på sitt cv, hoppas att han snart ska ha en ny klubbadress klar – och trots att han inte har spelat en professionell fotbollsmatch på hela 2019 så är målsättningen att ta en plats till sommarens EM-slutspel.

För ett par veckor sedan blev han uttagen till förbundskapten Janne Anderssons landslagstrupp som i början av nästa år reser till Qatar för att möta Moldavien och Kosovo.

Jag uppskattar att Janne vill att jag ska komma dit och hålla igång innan jag går någonstans. Jag åker inte dit för att ta det lugnt, jag ska köra för fullt. Janne har sagt att jag inte har något att bevisa. Jag ska njuta, spela och fokusera, säger Olsson och fortsätter:
Kommer jag upp i nivån jag ska vara på tycker jag att jag har gjort tillräckligt bra för att vara med i en EM-trupp. Jag var väldigt stark innan min skada. Jag ska bara komma tillbaka till den formen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT