Mardrömsbesked för LFC-profilen

Här är mardrömsbeskedet för Johanna Rasmussen – och för Linköpings FC. Korsbandet är av. Igen.

4 oktober 2018 15:48

Efter en duell bara den rutinerade danska landslagsmittfältaren ut på bår i bortamötet med Piteå i söndags och har sedan dess svävat i ovisshet om hur allvarlig knäskadan skulle vara.

Nu vet hon.

LÄS MER: "Tror inte det är så allvarligt"

En undersökning i Köpenhamn visar att det främre korsbandet är av och att även menisken har fått sig en törn. Nu väntar operation och lång rehabilitering för att om möjligt ta sig tillbaka.

Efter en tuff korsbandsskada i det andra knäet har 35-åringen – som under hösten också gjort comeback i danska landslaget – kämpat sig tillbaka, gjort allsvensk comeback och tagit en ordinarie plats till vänster på LFC:s mittfält.

Med tanke på ålder och skadehistorik är det ingen vågad gissning att karriären nu kan vara i fara. Karriären med med LFC går också ut efter säsongen. Johanna Rasmussen uppges ha tagit beskedet hårt och vill inte ge några kommentarer, men LFC-tränaren Olof Unogård bekräftar den nya korsbandsskadan.

Det är naturligtvis ett hårt slag för LFC inför det som väntar i höst med åttondelsfinal i Champions league mot Paris under andra halvan av oktober, men ett betydligt hårdare slag för Rasmussen själv.

Däremot är det positiva LFC-besked när det gäller Anna Oscarsson, som även hon bars ut på bår mot Piteå.

– Hon är helt okej i foten, säger Unogård.

Reservmålvakten Matilda Haglund missade matchen senast, men där är fortsatt förhoppningen att hon ska bli frisk till hemmamötet med PSG om knappt två veckor. Förstakeepern Stephanie Labbé är på landslagsuppdrag med Kanada och återkommer först några dagar senare.

– Förhoppningen är att Matilda ska vara igång med fotbollsträning igen i nästa vecka. Bara att hoppas att det håller. Det är inte prio att hon ska spela mot Eskilstuna i allsvenskan, utan finns det minsta osäkerhet sparar vi henne till Parismatchen, säger Olof Unogård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!