– Kan vi fortsätta på det här sättet och slipa ytterligare på några smådetaljer ser det bra ut. Då kan det bli en kul vår, sa Peter Forsén, tränaren.

Division 2 har blivit alltvåan, men MHC fortsatte på samma sätt. Det blev hela 8–2 (3–0, 3–1, 2–1) i ett utvisningsfyllt bortamöte med Jonstorp och det var som synes inget snack.

Då ska ni ändå veta att hemmalaget vann skottstatistiken med 42–34, men Adam Ingelfeldt imponerade i bortamålet och hade stor del i triumfen. Martin Carlberg spräckte nollan efter halva första perioden, MHC var i överläge och släppte det aldrig.

– Var det några som visade vägen så var det våra karaktärsspelare. Som varit med tidigare och som vet vad som krävs, sa Forsén och plockade som exempel fram ovannämnde Carlberg och Philip Dimtrén.

Det var som sagt ovanligt gott om utvisningar och framförallt i andra perioden duggade det tätt med tvåminutare och matchstraff (Victor Nilsson försvann för MHC).

– Det blev lite hetsigt där efter en tackling på (David) Bremer och Victor markerade att det inte var okej. Men det var mest kramkalas och inte så farligt, sa Forsén.

Med tillägget:

– Jonstorp försökte få oss ur balans genom att spela halvgrisigt, men jag tyckte ändå att vi höll oss rätt coola, utnyttjade de chanser vi fick och gjorde några mål i power play.

Målen: Martin Carlberg 2, Sebaztian Cammerfjordh, Oscar Ekbäck, Emil Strömberg, Adam Lundqvist, William Strand och David Bremer.