LVC utmanade – men föll i första mötet

Efter bottennappet senast mot Södertelge för Linköpings VC var det nog många som trodde på detsamma mot det estländska laget Pärnu i Volleyball Challenge Cup. Men Linköpingslaget bjöd upp till en riktig kamp – trots förlust.

Lagkaptenen Wilhelm Nilsson suckade över förlusten men var ändå nöjd med LVC:s prestation.

Lagkaptenen Wilhelm Nilsson suckade över förlusten men var ändå nöjd med LVC:s prestation.

Foto: Rebecca Candevi

Volleyboll2019-11-13 22:14

Linköping gick in i matchen mot Pärnu med en tung 0–3-förlust mot Södertelge i bagaget och kvaliteten på motståndet nu var avsevärt högre. Ändå gick LVC in i matchen och spelade stundtals en riktigt högklassig volleyboll. 

– Det pirrar till lite mer inför en sådan här match och man går och tänker på den hela dagen. Södertelge kanske inte pirrar lika mycket om man får säga så, säger LVC:s lagkapten Wilhelm Nilsson och skrattar till. 

Det såg dock ut att kunna bli en riktig överkörning från start. Pärnu tog övertaget snabbt med åtta poäng och första set blev en rättvis 19–25-förlust för LVC. De jobbade sig dock in alltmer i matchen och spelet jämnade ut sig. I andra visade Linköping upp en hög klass i sitt spel och vann med 25–14. Matchen fortsatte jämn men marginalerna hamnade på bortalagets sida med resultaten 21–25 och 26–28 i de sista två seten. 

– Det är nära att vi tar det till ett femte set och där vet man aldrig vad som kan hända. Jag är stolt över vår prestation och det är ett stort steg framåt mot hur vi spelat tidigare. Det är en helt annan nivå än vad vi spelat på i elitserien, säger Nilsson. 

Nilsson själv har tidigare erfarenheter från internationellt spel efter sejouren utomlands och tar med sig sina erfarenheter från tidigare in i matcher som denna. 

– Det är tredje eller fjärde gången jag spelar i Europacupen och man vet att det är lite speciellt. Det är annorlunda nerver, internationella domare och ipads överallt med striktare regler, säger Nilsson. 

För fyra år sedan var det svenska landslaget nära att ta sig vidare till EM. Allt som då stod i vägen var just Estland. I en jämn match blev det dock förlust och drömmen om spel i mästerskapet slocknade. Dock är det inget landslagscentern ville bli påmind om direkt efter förlusten mot det estländska laget. 

– Är du tvungen att ta upp det när vi precis har torskat här, säger han och skrattar. 

– Då gjorde vi en kanonmatch och förlorade på små marginaler. Nästan exakt som matchen såg ut här i dag. Då torskade vi också med 1–3 men hade ändå chanser. 

Hur känns det inför returen nu då? 

– Det blir roligt att resa lite med grabbarna och få njuta av det också. Man får se det som ytterligare en erfarenhet. Kan vi spela på samma nivå och kanske lite bättre kan vi störa dem igen. 

Nyförvärvet Mauri Kurppa blev matchens lirare för LVC.
Nyförvärvet Mauri Kurppa blev matchens lirare för LVC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om