Linköping tappar på heta listan

Linköping vill bli Sveriges bästa idrottsstad – men tappar på SVT:S stora ranking.

11 juli 2016 20:06

Det är ingen hemlighet att Linköping har som mål att rankas som den bästa idrottskommunen i Sverige. Under pågående SM-veckan i Norrköping presenterar Sveriges Television sin årliga lista (bland andra Sport & Affärer gör en senare under året) över vilka städer som är bäst på idrott.

Och den här gången är det ingen smickrande läsning för Linköping.

Från plats nummer åtta 2015 till plats nummer 13 2016.

I sin motivering skriver SVT:

"Många framgångsrika lag i olika sporter men i år saknades den där guldpricken över i och Linköping halkade ur topp 10. Hockeydamerna och volleybollherrarna bytte guld mot silver i år och för innebandyherrarna blev det en ny finalförlust. En som tog guld var Mikael Kågered som vann EM i dragracingens värstingklass Top Fuel."

Under tisdagen kommer plats tre–sex att presenteras och senare i veckan även prispallen med de tre bästa städerna. Norrköping lyfter i rankingen och är nu sjua.

Motiveringen där:

"Efter det sensationella fotbollsguldet för IFK tar sig staden för första gången upp topp 10. Även publikt gjorde laget total succé 2015. Dolphins basketherrar tog sig hela vägen till SM-final. Jesper Nielsen (handboll), Jonas Jacobsson (skytte), Nilofar Mosavar Rahmani (frisbee) och Malin Baryard Jonsson (ridsport) är andra Norrköpingsprofiler som utmärkt sig under året."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten