– Skönt att vara tillbaka med grabbarna igen. Det kändes viktigt att få en full träning med laget och bygga upp lite självförtroende innan uppehållet över helgen, sa amerikanen efter träningen i Saab arena.

Och?

– Jo, det kändes bra. Styrkan i handen är tillbaka och om coacherna vill är jag definitivt redo att spela i nästa vecka.

31-åringen fick en smäll på handen mot Leksand för snart en månad sedan och har inte varit med sedan dess. Men nu är han friskskriven och om inget oförutsett inträffar längs vägen spelklar till LHC:s hemmamöte med just Leksand på torsdag.

– Jag insåg inte att det var så illa. Det gjorde ont, men jag spelade vidare och tänkte att det skulle räcka med lite is för att få bort värsta smärtan. Men så visade röntgen att det var ett ben i handen som var brutet.

 

Det har inte behövts någon operation, men däremot mycket hård träning. Inte minst långa och monotona skridskoövningar under överinseende av tränaren Bert Robertsson.

– Skador är tyvärr en del av spelet. Man får hålla humöret uppe, jobba hårt och göra det du blir tillsagad att göra. Det var inte roligt, men Bert och jag har kommit varandra närmare, säger han och skrattar.

Så här långt har Joe Whitney svarat för fyra poäng på tio matcher och varit ungefär som laget. Upp och ned, men mest ned.

– Viktigt med några vinster på slutet. Allt känns så mycket lättare då. Ibland kan det vara nyttigt att se en och annan match från läktarplats. Nu har vi spelat stabilt i 60 minuter och inte bara i 49, säger han.