LÄS MER: Avslöjar: Slutar som sportchef

Det händer mycket i Linköping HC just nu. Tidigare under onsdagen avslöjade vi att organisationen på damsidan görs om och att Kim Martin Hasson ersätts som sportchef av Josef Nilsson.

Nu är det också klart att klubben bildar ett sportråd "där föreningens övergripande sportsliga frågor kommer att hanteras". Utöver den operativt sportsliga ledningen för herr- och damlaget består rådet av Niclas Hävelid från klubbens akademi, utvecklingsansvarige Johan Krantz samt styrelseledamöterna Magnus Johansson och Stefan Jacobsson.

Artikelbild

– Sportrådet syftar till att samla upp frågor som rör alla nivåer av vår sportsliga verksamhet. Det kan vara allt ifrån ungdomsrekrytering, till utbildning av våra juniorspelare samt frågor som rör elitverksamheten. Vi gör den här förändringen för att öka tydligheten och att verksamheten bedrivs på samma sätt, säger tillförordnade klubbdirektören Anders Bouvin i ett pressmeddelande.

– Vi är en hockeyförening, men tyvärr hamnar vi allt för ofta i andra diskussioner än hockeyfrågor. I och med ett sportråd vill vi öka samarbetet mellan de olika delarna i organisationen, men även ha kontinuerliga möten där vi diskuterar sportfrågor. Allt för att utveckla LHC och göra oss ännu starkare på hockeykartan, säger Fredrik Emvall, general manager på herrsidan.