- Från första dagen var det det här jag ville, säger han.

Ni kan ju alltid försöka att få honom att säga något negativt om hockeylivet, LHC och Linköping.

Lycka till.

Det är alldeles omöjligt.

Allt är bra.

– Från första dagen var det det här jag ville. Det finns ingen annanstans som jag vill spela. Staden är lagom stor, vi har ett bra lag med en bra ledning och jag har en roll som jag gillar, säger han.

Så det var ett enkelt beslut?

– Hur enkelt som helst.

Kanadensiska forwardsstjärnan har gjort succé i LHC under hösten – och nu har han förlängt kontraktet med ytterligare två år. Som Corren berättat tidigare har 30-åringen (han fyller i helgen) öppnat för en fortsättning och nu är det klart.

– Jag sa tidigt till min agent att jag ville stanna här och vi har överhuvudtaget inte pratat med eller om något annat. Klubben ser mig som en del av deras framtid. Det förtroendet gör att jag känner att jag vill jobba ännu hårdare, säger Andrew Gordon, som står noterad för 55 matcher i Washington, Anaheim och Vancouver och är fullt inställd på att det inte blir några fler.

I SHL har han så här långt under hösten svarat för 20 poäng på 25 matcher.

Han vill inte säga om han fått ett bättre avtal än vad han har nu.

– Jag är nöjd och jag hoppas att klubben är det också, säger han.

Närmast väntar bortamöte med Skellefteå på torsdag. Efter några tyngre veckor har det nu blivit två raka segrar.

– När någon pratade om tuffa november förstod jag ingenting av det. Nu vet jag. Du går igenom tuffa perioder och vi får lära oss något av dem. Tabellen är så jämn att varje varje match betyder så mycket. 

Därmed har tolv LHC-spelare i dagens trupp kontrakt som minst gäller över nästa säsong. Däribland tre av fem transatlanter: Chad Billins, Broc Little och Andrew Gordon.  

För Garrett Roe och Rhett Rakhshani är det ännu inte klart med någon fortsättning.

– Jag jobbar på det, säger Andrew Gordon och skrattar.