Så länge blir LHC-forwarden borta

Här är beskedet om skadade LHC-forwarden Nick Sörensen.

19 september 2017 14:24

– Vi räknar med att han blir borta i tre–fyra veckor, säger Dan Tangnes, tränaren.

Hur känns det?

– Klart att det är tråkigt både för Nick och för oss. Men samtidigt är det skönt att få en prognos och verkligen ha någonting att utgå från. Tyvärr är diverse skador något som man får räkna med under en säsong.

Efter ett år i Anaheims organisation i Nordamerika värvades Nick Sörensen tillbaka till Linköping för att ta en ledande roll i lagbygget. Men starten har milt uttryckt inte varit något vidare. Redan i första bytet i första träningsmatchen för snart sex veckor sedan fick han en smäll och tvingades utgå.

Första prognosen var att det inte rörde sig om någon allvarlig skada. Men sedan dess har det, utöver en periods spel, mest handlat om rehabilitering och försök att hitta svar på vad felet är.

Nu verkar det till slut ha kommit.

Sörensen gjorde ett ingrepp i slutet av förra veckan och det visade att han drabbats av en knäskada som håller honom borta från isen i ett antal veckor till. Det betyder i sin tur att han riskerar att missa ytterligare sju–åtta matcher i SHL. Totalt uppemot en femtedel av serien.

Ett rejält avbräck för LHC.

– Från skadetillfället ser det ut som att han missar drygt två månader. Det är en lång tid, säger Dan Tangnes.

Backen Patrick Mullen var tillbaka på tisdagsträningen, medan forwarden Jimmy Andersson satt på läktaren.

– Ingen fara. Han fick en smäll i går och då tyckte vi att det var bäst att han stod över. Han är med i morgon igen, säger Tangnes.

Om inget oförutsett inträffar blir det samma LHC-lag i hemmapremiären mot Växjö som mot Färjestad (2–3 efter straffar). Enda skillnaden: Daniel Olsson Trkulja i stället för Fredrik Karlström från start i kedjan med Mathis Olimb och Mark Zengerle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten