Morset: "Det är ingen panik än"

Bara två vinster på sju matcher. ”Det är ingen panik än”, säger Ingrid Morset.

Ingrid Morset.

Ingrid Morset.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-10-11 19:00

Redan klockan sex på fredagsmorgonen startade LHC-damerna bussresan norrut – för dubbla matcher i helgen: mot Luleå på lördagen (i Piteå) och mot Modo i Örnsköldsvik på söndagen.

Sånt är livet för en damspelare i karriären.

– Äh, man har vant sig vid sådana här långresor och vet vad som ska packas ned i ryggsäcken, säger Ingrid Morset efter sedvanligt avklarat tränings- och matstopp i Sandviken.

Lagkaptenen är förstås lika missnöjd som alla andra med den oväntat svaga starten med bara sju poäng av 21 möjliga så här långt för det lag som i våras var en enda seger från att ta SM-guld. Nu behövs ett antal vinster för att lyfta i tabellen. Gärna redan i helgen.

– För att vi ska vara helt nöjda måste vi nog ta sex poäng. Vi har haft en bra vecka och känner oss redo, men är mycket medvetna om att det blir tufft, säger Morset.

Utöver långtidsskadade Isabell Palm går det framåt för Vilma Tanskanen efter hjärnskakningen, men nyförvärvet är ännu inte klar för spel. 

– Det går åt rätt håll och det är ingen panik än. Med tanke på att vi inte hade laget samlat förrän bara några veckor före seriestart kan man inte förvänta sig att allt ska sitta från start. Vi har erfarenheten från ifjol då det såg liknande ut i början, säger rutinerade LHC-backen.

26-åringen är inne på sjätte året i Linköping och har så här långt fått uppleva fyra SM-finaler – men inget mer guld än under debutsäsongen 2015. 

– Det är framförallt målskyttet som vi behöver få fart på. Chanserna finns där, så det gäller att ha tålamod, säger Ingrid Morset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!