När slutsignalen har gått och förkunnat att LHC tar tre poäng borta mot Malmö Redhawks är Jakob Lilja en av lagets sista spelare att gå in i omklädningsrummet. Han står kvar länge och pratar med familj och vänner vid sidan av isen.

– Det är alltid en annan anspänning att komma ner till Malmö och spela, säger Jakob Lilja när han vinkat hejdå till nära och kära.

Den här gången fick de bevittna spelaren med Malmö som barndomsstad göra ett mål och ha bud på några fler i 5–3-segern mot Redhawks.

Tredje raka segern för LHC.

– Det har rullat på bra för oss, men var lite knackig match från båda hållen nu efter uppehållet. Men vi har börjat steppa upp och vinner matcher, det är det viktiga, säger Jakob Lilja.

Matchen i övrigt var en svängig historia. Malmö inledde bäst men LHC skulle vända underläge till ledning med 2–1 efter den första perioden. Noterbart var då att LHC-backen Patrick Mullen som var tillbaka efter nio matchers frånvaro gjorde sitt första mål för säsongen.

Målen skulle sedan fortsätta att komma från båda håll. Malmö vände tillbaka till ledning med 3–2 i mellanakten, men sedan kom Jakob Liljas viktiga 3–3-mål precis innan periodpaus.

– Det är klart att det gör skillnad för självförtroendet när målen kommer. Det börjar släppa lite mer, säger Lilja.

Den tredje perioden skulle få en dramatisk upplösning. Med bara 40 sekunder kvar sköt Ken André Olimb in 4–3 för LHC och senare kunde Nick Sörensen skjuta in 5–3 i öppen kasse. LHC-tränaren Dan Tangnes var tudelad i sin bedömning efter matchen:

– Under varje säsong har man några fulsegrar som den här. Vi krigar och kämpar och är glada över tre poäng här. Men det var ganska rostigt spel från vår sida.

Jakob Lilja står kvar med ett leende. Hans åttonde mål för säsongen betyder att han går upp i intern skytteligaledning bredvid Andrew Gordon.

Det är något som helt enkelt stämmer för honom den här säsongen.

– Jag känner att jag har utvecklats hela tiden under mina två år i LHC och har blivit en bättre hockeyspelare även det här året. Vi har ett bra lag. Om man tränar med bra spelare varje dag då blir man bättre, säger Lilja.

Vad han strävar mot är inget konkret mål. Eller så vill han bara inte dela med sig om det.

– Det är en klyscha, men jag gick in i den här säsongen med ambitionen att ta en match i taget och spela så bra som möjligt. Och att ha så kul som möjligt på vägen.

Är det kul, då?

– Ja. Det är kul när vi vinner.