LHC värvar från SHL-konkurrent

Linköping HC plockar in finske forwarden Jarno Kärki på kortidsskontrakt.

Jarno Kärki är klar för Linköping HC.

Jarno Kärki är klar för Linköping HC.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-26 11:31

I torsdags spelade han i Saab arena i Färjestads tröja.  Nu är det klart att finske forwarden Jarno Kärki har skrivit på ett korttidskontrakt med LHC. 

– Till att börja med gäller det till nästa landslagsuppehåll, säger general managern Niklas Persson till Sporten.

– Det känns bra att komma till Linköping. Jag har pratat med Bert och Niklas och de kan ge mig en bra roll i laget och de behöver få in min spelartyp. Det känns som en bra lösning för båda, säger Jarno Kärki till klubbens hemsida.

Den storväxte 25-åringen, (194 centimeter och 88 kilo) har gjort två poäng på åtta matcher för Färjestad under hösten. Han har också meriter från finska landslaget.

– Med de skador som vi har så väljer vi att plocka in Jarno på ett korttidskontrakt. Han har spelat kontinuerligt under den senaste månaden, han är redo från start och på så sätt blev det en väldigt bra lösning för oss, säger Niklas Persson.

Färjestad ville till att börja med skriva kontrakt för ytterligare en vecka, men var inte berett att skriva ett längre avtal.

LHC är skadedrabbat och på forwardssidan är Joe Whitney, Filip Karlsson och Dan Pettersson just nu inte aktuella för spel. 
Jarno Kärki, med nummer 25 på ryggen, kliver in direkt i en kedja tillsammans med Adam Heleweka och Henrik Törnqvist i bottenmötet mot Växjö i kväll. 
Här är LHC-laget:
Målvakter: Jakob Johansson/Jonas Gustavsson
Backar: William Worge Krëu,  Hampus Larsson-Eddie Larsson, Anton Mylläri-Jonas Holös, Max Lindroth-Simon Lundmark.
Forwards: Broc Little, Jakko Rissanen, Andrew Gordon, arno Kärki, Henrik Törnqvist-Jimmy Andersson, Robin Johansson, Sebastian Karlsson-Axel Ottosson, Mikael Frycklund, Olle Lycksell-Elliot Ekmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!