– En spelare som tagit enorma kliv i sin utveckling senaste säsongen. Han har mycket i sig av det jag gillar, vill fram till varje pris och har en gedigen vinnarskalle plus att han spelar tufft och fysiskt, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

Priset, som delas ut för tredje året, går till SHL:s bäste forward och vinnaren utses av Ishockeyjournalisternas kamratförening tillsammans med Avalanche Group och Mikael Fahlander.

Får mycket beröm

Så här lyder juryns motivering:

"En stark, fysisk och kreativ spelare. Oerhört laglojal och med en stark vinnarskalle. Har utvecklats enormt och tagit stora kliv den senaste säsongen."

Sjögren, som kom till LHC 2013 från Hershey Bears i AHL, spelar just nu VM i Tjeckien och har fått mycket beröm för sina insatser i Tre Kronor. Förbundskapten Pär Mårts sa nyligen:

Det är kul att se Mattias Sjögren, han är en fantastiskt bra hockeyspelare. Han får inte så många rosor, men han banar vägen för andra och är tuff. Han har tagit kliv i sin internationella status i år.

Tidigare har dåvarande Skellefteåspelarna Jimmie Ericsson (2012/13) och Joakim Lindström (2013/14) fått priset.

Årets hockeytjej

Förutom Sjögren har ytterligare en LHC-spelare tilldelats pris av Ishockeyjournalisternas Kamratförening. Det är backen Emilia Andersson som utsetts till årets hockeytjej.

Andersson var en av hjältarna när LHC-damerna tidigare i våras vann SM-guld efter finalsegern mot AIK.