0-0 efter första perioden. 0-0 i den tredje.

Men däremellan gjorde gästerna SDE två mål och vann rättvist mot LHC med 2-0.

– Vi kom inte alls upp i energi eller fart, varken med eller utan puck och var inte tillräckligt desperata framför målen och tog inte vara på de lägen vi trots allt fick, sa tränaren Madeleine Östling.

Artikelbild

| Emilia Ramboldt var förstås inte alls nöjd efter förlusten i seriepremiären mot SDE.

Eter en trevande start de första minuterna tog LHC över mer och mer och i samband med ett powerplay efter sju minuter så kunde man trycka ner SDE rejält i sin egen zon och skapade en handfull fina lägen.

Så dags så det ut att bli en ganska bekväm resa mot seger i säsongens första seriematch.

Men icke.

För i början av andra perioden tog istället SDE ledningen. En slumpchans och ett snabbt skott av Kelly Appersson, sen var det 0-1. Som en blixt från klar himmel kom också 0-2 bara minuter senare, från samma klubba.

Trots underläge och ett knackigt spel så såg LHC-tränaren ganska lugn ut där i båset. 

– Ja, ibland behöver man behålla lugnet när man känner att spelet inte klaffar. Idag kände jag att jag behövde prata lugnt och få lite sans i gruppen. 

Hon suckade och fortsatte:

– Men idag hjälpte inte det heller. Jag tycker att SDE åkte mycket mer skridskor och förtjänade den tid med pucken som vi gav dem. Så det är rätt mycket vi måste ändra på till nästa match i morgon (läs lördag).

Hinner ni det?

– Det är inte så mycket att fundera på, det är bara att göra det.

Emilia Ramboldt, tidigare landslagsspelare, var också besviken på insatsen.

– De är svåra att spela emot. De drar ner tempot och då blir det svårt att komma rätt i tajmningen. Sen var vi inte på tårna alls och de var först i varje närkamp kändes det som. Nä, ingen bra match alls.

Hon hade innan matchen också läst om den senaste delen i det infekterade bråket mellan landslaget och förbundet och följer det från sin plats vid sidan om. Inför säsongen bestämde hon sig för att tacka nej till landslaget, av privata skäl, och erkänner att motivationen att spela vidare i Damkronorna inte blivit större efter de senaste turerna där man under fredagen beslutade att ställa in den kommande fyrnationsturneringen i Luleå.

– Förbundet har fått en lista på de krav vi ställer och innan man uppfyller de så lär det inte bli nånting. Och det är verkligen inga orimliga krav, det är inga miljoner vi pratar om. Tvärtom handlar det om respekt och att få ersättning så man faktiskt klarar sig.