– Den satt bra och riktigt skönt att vinna till slut, säger 18-åringen och skrattar. Med Mark Matheson skadad har juniorbacken fått rejält med speltid både mot Pardubice i fredags och mot Bolzano i går. Det har gått hur bra som helst.

Och slutet mot Bolzano vid 21-tiden på söndagskvällen kunde inte Linköpingskillen klaga på. En dryg minut återstod av matchen. Ställningen var 1–1 och tekning i offensiv zon.

Jeff Taffe vann tekningen, via Chad Kolarik upp till Gustav Forsling.

Pang!

2–1.

– Första målet i a-laget, det kom lägligt, kan man säga, säger Gustav Forsling till Corren.

Hur kändes det annars ute på isen?

– Jo, det har känts bättre och bättre de här två matcherna. Det är mycket tuta och köra här nere, bara förbereda sig på att ta en tackling hela tiden. Man vet inte riktigt var man har spelarna i bland, säger Gustav Forsling.

Vad tror du om framtida speltid i LHC här under hösten? – Vi får se hur det blir. Men det har känts bra.

Assisterande tränaren Magnus Hävelid öste beröm över Forsling.

– Jag tycker att vi vinner välförtjänt och fantastiskt kul att Gustav fick avgöra. Men det är ingen tillfällighet. En enorm talang som vi kommer att få mycket nytta av framöver och han har gjort två riktigt bra matcher här nere, säger han.

Matchen då?

Det blev en sönderhackad och minst sagt hafsig historia där LHC drog på sig hela åtta tvåminutersutvisningar. Gästerna var dock mycket bra i boxplay, Marcus Högberg stabil i målet och länge såg det ut som Oscar Sundhs 1–0, efter suveränt förarbete av Jonas Almtorp, i början på den andra perioden skulle bli matchens enda.

Men med drygt sex minuter kvar, i powerplay, kom kvitteringen.

– Det finns lärdomar att dra, så mycket minuter kan kosta mycket. Men vi visade ett uppoffrande spel, fem mot fem var vi klart mycket bättre och skulle ha avgjort matchen tidigare, säger Magnus Hävelid.

LHC har nu kopplat ett järngrepp om grupp F med fyra raka segrar. Två matcher mot tvåan TPS Åbo, som ligger fem poäng efter, återstår av gruppspelet.

Mark Matheson spelade inte någon av helgens matcher och Sebastian Karlsson klev av efter en period mot Bolzano. – Han känner av en tidigare skada som hämmar hans skridskoåkning alltför mycket. Vi ville inte riskera för mycket utan han för återhämta sig ett par dagar. Mark har också problem i höftböjartrakten, säger Magnus Hävelid.