Han var med och sköt Malmö tillbaka till högsta serien i våras – men under hösten har Jens Jakobs fått begränsat med speltid och mot slutet varit utlånad till allsvenska Mora.

Nu väntar spel i Linköping fram till juluppehållet.

– Våra unga killar har gjort det riktigt bra, men med tanke på skadeläge och så mycket matcher på kort tid känns det som en bra lösning. Vi behöver bredda truppen, säger LHC:s general manager Fredrik Emvall.

Rhett Rakhshani och Fredric Andersson var borta sedan tidigare, men det var efter skadan på Nichlas Hardt i torsdags som det togs beslut om att försöka hitta en ersättare. Ett halvt dygn senare var det klart med Jakobs, som ansluter till truppen per omgående och finns med från start mot Färjestad på lördagen.

– Vi har kollat upp det och det känns bra. (Tomas) Montén har haft honom tidigare och både Niklas (Fogström) och David (Rautio) har spelat med honom i andra klubbar, säger Emvall.

Lånet gäller till 12 december och i nuläget finns inga tankar på en förlängning efter det. Enligt Fredrik Emvall var det inte heller aktuellt att värva in något större och mer etablerat namn.

– Nej, vi känner att vi har en bra struktur i laget. Både Rhett och Nichlas är tillbaka om några veckor och att då ta in någon för att konkurrera i de högre kedjorna känns fel, säger Emvall.

30-årige Jakobs har tidigare spelat i högsta serien för Luleå, Leksand, Djurgården och nu senast Malmö där det i höst blivit två poäng på fem matcher.