LHC-backen kallades upp kort innan slutspelet och hoppades – även om han själv inte alls tog något för givet – på speltid i Stanley Cup-slutspelet. Det blev ingen speltid.

Gustav Forsling stod utanför laget i det blott fyra matcher korta slutspelet mot Nashville Predators. Det blev en så kallad "sweap" där Nashville slog ut Chicago i fyra raka matcher, där den sista matchen vanns natten till fredag (4–1).

Respass redan efter åttondelsfinalen för laget som vunnit Stanley Cup tre gånger under 2010-talet var förstås en rejäl missräkning.

Artikelbild

| Gustav Forsling kallades upp till NHL inför slutspelet, men fick ingen speltid för sitt Chicago.

– Vi trodde säkert allihop att det här skulle sluta på ett annat sätt. Särskilt efter den grundserie vi hade. När vi kom in i slutspelet tyckte jag vi hade bra självförtroende. Så det är en besvikelse och chock. Det kommer bli en lång sommar, säger lagets stjärna Patrick Kane till Chicago Tribune.

För Gustav Forslings del kan han ändå summera en säsong som varit något utöver det vanliga. Han inledde med försäsong och CHL-spel i LHC, åkte sen över till Chicago och lyckades ta en plats i laget direkt. Till en början fick han gott om förtroende och mycket beröm, men allt eftersom säsongen gick fick han mer begränsat med speltid och skickades tillslut – efter årsskiftet – ner till farmarlaget.

Till slutspelet var han tillbaka i NHL och även om det inte blev något spel i Stanley Cup den här gången lär chansen komma igen för den snart 21-åriga backen, förmodligen redan nästa år.

På tal om en säsong utöver det vanliga – en LHC-back som fick speltid i Stanley Cup var Gabriel Carlsson, 20. Han kallades över till Columbus Blue Jackets efter uttåget i SM-kvarten med LHC. Tanken var först att han skulle spela i AHL-laget Cleveland, men Columbus-coachen John Tortorella gillade vad han såg – och Carlsson fick både vara kvar och få speltid under Stanley Cup-åttondelen mot mästarlaget Pittsburgh Penguins.

Men även för Columbus är det nu slutspelat.

Sidney Crosby och kompani i Pittsburgh vann den femte matchen mot Columbus med 5–2 och tog därmed hem matchserien med 4–1.

Av LHC-bekantingarna som är kvar i slutspelet finns nu bara Calle Gunnarsson i St Louis som leder med 3–1 i matcher mot Minnesota Wild.