2–1 blev 2–3 efter straffar mot Malmö i torsdags och det var ett tungt tapp för serieledande Linköping HC i SHL-hockeyn. Men ljusglimtar fanns – och inte minst gällde det Filip Karlsson som gjorde comeback och var utmärkt i en ungdomskedja med Johan Södergran och Olle Lycksell.

– Filip kom in och gjorde det riktigt bra, säger Tommy Jonsson, tränaren.

– Det kändes helt okej. Jag tyckte att vi skapade en hel del, säger Filip Karlsson.

Juniorlandslagsmeriterade centern fick nästan hela förra säsongen i Rögle spolierad på grund av en allvarlig handskada och fick tidigt i somras operera bort det som sattes in i handen i samband med skadan för att påskynda läkprocessen. Han hann bli spelklar till premiären, men strax senare skadade han ljumsken och tvingades till ny vila.

– Klart att det varit ruskigt jobbigt. Kommer du till en ny klubb vill du direkt visa vad du kan. Jag kände att jag var på gång igen och på väg mot formen. . . och så ännu ett uppehåll och nästan som att börja om igen. Jag får hoppas att jag fyllt skadekvoten nu. Då kan det bli en rolig säsong, säger Filip Karlsson.

Med två matcher i Skåne på tre dagar stannade LHC kvar i Malmö efter torsdagsmatchen och åker upp till Ängelholm under lördagen. Där väntar jumbolaget Rögle, som fått en minst sagt tuff start på säsongen.

En speciell match mot moderklubben för Filip Karlsson.

– Det får man väl säga. Det är en match som jag sett fram emot ganska länge, att få komma tillbaka och spela med familj och vänner på läktaren, säger han.

Vad säger du om Rögles start?

– De har haft det tufft, behöver varenda poäng de kan få och kommer säkert komma ut hårt. Det måste vi vara beredda på.

Tidigare skadade duon Mattias Bäckman och Fredrik Karlström tränade på fredagen och närmar sig spel.

– De är aktuella. Vi avvaktar lördagens matchvärmning innan vi tar ut laget, säger Tommy Jonsson.