– Nu har jag två år med Lausanne, men jag och föreningen har haft en bra dialog hela vägen. Fortsätter LHC på den här inslagna vägen kan jag inte se att det kommer att gå sämre de närmaste åren, sa han till Corren.

Backstjärnan var förstås lika besviken som alla andra efter blytunga 1–2-förlusten i sjätte SM-kvartsfinalen mot Växjö.

LHC ledde länge, men kvitteringen kom sent och sen avgjorde Robert Rosén tidigt i förlängningen.

Regerande mästarlaget spelar vidare i veckan.

LHC?

Spelar inte förrän i höst.

Jonas Junland?

Spelar då i Lausanne.

Skäms inte

– Det där med Schweiz är något jag funderat på ett tag och velat göra. Det är ingenting jag skäms över. Varför det blir så kan vi ta någon annan dag. Det blev så och det känns bra. Men det känns inte alls bra att avsluta på det här sättet, sa Junland och sänkte blicken i golvet.

Besvikelsen lyste i hans ögon.

Som vanligt fanns drömmen om guld någonstans långt där borta, men efter tre raka semifinalförluster mot Skellefteå tog det nu stopp för LHC redan i kvartsfinalen.

– Det är för jävligt att åka ut när man känner att vi verkligen har en chans. Mot Skellefteå blev vi utspelade, så det var tungt på ett annat sätt. Då har man mer känt att "jaha, i år igen". Nu känner jag mer att de var smartare än vi och att de fick det på sina villkor. I längden kanske vi inte förtjänade mer än så här.

– Efter de första matcherna har Växjö lyckats med sin taktik att sprida ut oss och vi har inte lyckats vända på det förrän idag. Hade vi tidigare spelat som nu så hade det varit vi och inte dem som spelat vidare. Det är det som känns mest. Samtidigt tycker jag inte att vi behöver skämmas. Vi möter ändå de svenska mästarna, sa Jonas Junland.

Inte dyrast

Efter ett antal år i olika länder och olika ligor har 28-åringen nu gjort tre säsonger i moderklubben. Till hösten väntar Schweiz och spel i Lausanne. Men han har nybyggt hus utanför stan och har flera gånger tidigare öppnat för en återkomst till LHC.

Det gäller fortfarande.

Men tillsammans med bland andra Daniel Rahimi, Nick Sörensen och Nichlas Hardt måste han ersättas till hösten.

– Vår trupp är inte på något sätt dyrast och jag tror inte att någon hade förväntat sig att vi skulle gå hela vägen. Folk klagade efter förra hemmamatchen, men det finns ett jävla hjärta i den här gruppen och LHC är på väg mot något riktigt spännande, sa han.

Han gillade inte att Lausanne bekräftade övergången mitt under SM-slutspelet.

- Märklig tidpunkt att gå ut med det. Inte för att det stört mig, men det är respektlöst mot LHC, sa Junland.