"Hoppas det blir svårt att ta ut laget"

Bert Robertsson hoppas att han får problem under veckan som kommer. Angenäma problem.

Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-11 14:00

– Jag hoppas att det blir jävligt svårt att ta ut laget, säger LHC-tränaren efter avklarad måndagsträning i Saab arena.

Inte mindre än tolv spelare saknades av olika anledningar på sista passet före några dagars ledighet i förra veckan.

Nu var nästan alla tillbaka.

Och utöver långtidsskadade backduon Mattias Bäckman och Anton Björkman finns för dagen enbart Patrik Lundh kvar på frånvarolistan på grund av skada.

– Han åkte skridskor på egen hand idag, men är fortfarande under utredning. Förhoppningen är att få svar inom kort, säger Bert Robertsson.

Av de som varit borta under en längre tid körde Filip Karlsson för fullt, liksom Dan Pettersson som tvingades till ny vila i förra veckan på grund av problem med en häl. Och Hampus Larsson och Andrew Gordon, som dragits med vissa skadekänningar, var med igen.

Det betyder att femton forwards är aktuella för spel i nystarten mot Leksand på torsdag. Som det ser ut nu hamnar två av dem på läktaren.

– Sånt brukar utkristallisera sig och vi gillar när killarna gör det svårt för oss genom att visa en energi och vilja, säger Robertsson.

Om skadeläget fortsätter att vara gott – kan det till och med bli så att laguttagningen styrs av matchplaner och motstånd?

– Nej, vi har inte tänkt i de banorna. Vi ska fokusera på det vi gör och ska göra och inte lasta över på vad motståndarna håller på med. Ska jag vara ärlig så har vi nog hamnat i den fällan då och då under säsongen. 

Hur menar du då?

– Att vi har fokuserat på det specifika motståndet istället för att bygga vår egen struktur starkare. Vi ska inte gå i den fällan igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!