– Relationen är väl inte jättebra mellan städerna. Jag förstår rivaliteten, men jag tar inte själv del av den. Det är andra människors sak, alla får göra sina egna val, säger 29-åringen.

Jimmy Andersson växte upp i norra Stockholm, spelade hockey och bandy i Spånga och lirade fotboll i AIK. I 16-årsåldern, när han var tvungen att välja sport, blev det ishockeyn. Han flyttade då till hockeygymnasiet hos HV71 i Jönköping.

Jimmy tog sig till sin första SHL-säsong via juniorleden i HV, sedan blev det Vita Hästen för att mer fullt ut få spela seniorhockey. Han kom till Hästen när laget låg i ettan. Det var i Norrköping han träffade sambon Sandra och för paret, som har en son, är det Norrköping som är hemma.

Artikelbild

| Jimmy Andersson ser i vardagen båda sidorna av Östergötland. Norrköping är hemma, men det är hos LHC i Linköping som han jobbar varje dag. Nu gäller det att inte sväva iväg i serieledning.

– Jag saknar mitt barndomshem i Stockholm, annars är det inget jag saknar därifrån, säger han.

Att komma närmare Norrköping var en del av lockelsen när Jimmy Andersson flyttade tillbaka till Östergötland från Karlskrona. Fyra säsonger i KHK blev det och Jimmy var med och tog Karlskrona till elitserien. LHC:s tränare Dan Tangnes tog kontakt och på den vägen är det. Nu gör Jimmy sin andra säsong i Saab arena.

Hur är det att pendla mellan Linköping och Norrköping?

– Jag gillar båda städerna. Ibland är det skönt att vara här och ibland skönare där.

Artikelbild

| Saab arena har varit Jimmy Anderssons hemmaborg i två säsonger nu.

Men det är inte många som åker från Norrköping och ser LHC?

– Nej, det känns det inte som. Ingen kommenterar heller, mer än om det går dåligt någon match.

Vill man inte bo i Linköping nu och sola sig i glansen när det är serieledning?

– Nej, det där har jag inget behov av. Jag bor gärna i Norrköping. Det är lätt att titta i tabellen, men det får andra göra. För oss i laget gäller det att stå med fötterna på jorden.

Som många andra förklarar Jimmy Andersson LHC:s serieledning med att laget har blivit en bra grupp. Med många nya spelare, nytt spelsystem och ny tränare i Tommy Jonsson.

– Dan är också en bra tränare, men nu är det lite mer strukturerat på isen. Vi har skruvat till vissa spelidéer och än så länge fungerar det bättre, säger forwarden.

Andersson pekar på flera bra läger på försäsongen där LHC-laget svetsades samman, dels träningslägret i Halmstad och dels överlevnadslägret utanför Norrköping där LHC drillades av militärer.

– I grunden handlar det om att ha förtroende för varandra och lägga ned ett hårt arbete.

Vad talar för att LHC:s "stim" just nu kan fortsätta?

– Allting. Det finns ingen anledning att tvivla på något. Ett hårt arbete kan man alltid fortsätta att göra.

Jimmy Andersson ser likheter med den säsongen han var med och tog Karlskrona till elitserien. Ett anonymt lag överraskade då.

– Vi har roligt tillsammans nu och det hade vi i det laget då också. Samtidigt är det inget som avgörs nu och även om självförtroendet går upp när man vinner så får vi inte börja tumma på något. Vi måste stå stadigt med fötterna på jorden.

Vad säger du om Andrew Gordons inträde? Lika rolig inåt som han är utåt?

– Ja, det är kul att ha honom med. En fantastisk lagspelare som alltid är rolig att ha att göra med.

Ungdomskedjan då?

– Jättekul, det visar på LHC:s ungdomsverksamhet och de är en moralhöjare.

Nu blir ni favorit borta mot Färjestad, eller?

– Nej, det är oväsentligt hur det gått tidigare. Ny match och nya förutsättningar. Färjestad är puckskickliga och kreativa. Vi får jobba hårt, får jobba ned dem, säger Jimmy Andersson.