Frycklund: "Har verkligen längtat"

En i Mikael Frycklunds familj har spelat i landslaget och vunnit SM-guld. Det är inte han. "Vi får försöka att ändra på det", säger han.

Mikael Frycklund tränar för fullt och har börjat hitta tillbaka efter sin skada.

Mikael Frycklund tränar för fullt och har börjat hitta tillbaka efter sin skada.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-01 07:00

LHC-centern skrattar när han stannar till på vägen till omklädningsrummet efter avklarad måndagsträning i Saab arena.

Nyförvärvet från allsvenska Västerås fick en tuff start på SHL-säsongen när han efter en lovande inledning fick en smäll mot huvudet och tvingades utgå i premiären mot Djurgården. Mot Växjö i lördags (3–2) var han tillbaka i laget, men fick ingen speltid – och i bortamötet med HV på tisdagskvällen går han in från start i en kedja med Robin Johansson och Sebastian Karlsson.

Tre centrar i samma lina.

– Ska bli jättekul att spela match igen. Jag har verkligen längtat. Sen vill jag inte hoppas eller tänka för mycket utan mest fokusera på att göra en bra prestation. Då blir det ofta bra också, säger Mikael Frycklund.

Han hymlar inte om att det var några tunga dagar efter hjärnskakningen.

– Ja, det var riktigt tråkigt. Speciellt när jag kommit tillbaka och börjat bygga upp självförtroendet igen. Man får se det som positivt att det hände så tidigt och att jag kan vara så bra som möjligt i slutet av säsongen. 

Funderat mycket?

– Framförallt de första dagarna när man inte vet hur länge man blir borta. Man börjar fundera...attans, jag var verkligen igång och då är det lätt att bli deprimerad. Men nu är jag fräsch igen och det är det viktiga.

Formen?

– Bättre och bättre. När du varit borta ett tag fattas det en del i tempo och tajmning och det är en helt annan sak att spela match. Det blir som försäsong igen. Jämfört med allsvenskan gäller det också att vara snabbare i ben och tanke i SHL. Men när jag hittar mitt spel ska det inte göra så mycket. Jag har kommit fram till att jag inte kan inte ändra på den jag är.

Han svarade under i fjol för starka 43 poäng på 50 matcher med Västerås och var aktuell för ett flertal klubbar i SHL. Men resan dit har inte varit spikrak och 26-åringen har fått hantera ett antal motgångar längs vägen.

– Jag tror att jag är bra på att hitta vägar ur motgångar. Alla har sin resa och jag har fått börja om några gånger. Det spelar ingen roll om du sticker ut i ett bottenlag, men går laget bra når du också individuella framgångar.

Tvåbarnspappan trivs med familjen i Linköping. Sambon Mathilda har förresten också ett idrottsligt förflutet, med flera A-landskamper och SM-guld med Rönnby i innebandy.

– Vi får försöka att ändra på att bara hon kan vara stolt över det. Jag vill också ha ett SM-guld, säger Mikael Frycklund.

Djurgårdens Albin Grewe kör över Mikael Frycklund.
Djurgårdens Albin Grewe kör över Mikael Frycklund.
Matchdags

HV 71–LHC, SHL, tisdag 19.00

Läget i laget: Broc Little, Mattias Bäckman, Anton Björkman och Dan Pettersson på skadelistan. Kontraktet med Nick Sörensen brutet.

Övrig match: Brynäs–Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!