Forsling startar säsongen i AHL

Från Chicago till Carolina – men Gustav Forsling får börja säsongen i farmarlaget i AHL. "Han har kontrakt, så han blir kvar", säger agenten Walter Olsson.

Gustav Forsling.

Gustav Forsling.

Foto: Arkiv/TT

Ishockey2019-10-01 10:19

NHL-klubbarna är uppe i de sista förberedelserna för att spika sina trupper inför säsongen och på måndagskvällen placerades Linköpingskillen och före detta LHC-backen på den så kallade waiverslistan av Carolina Hurricanes. Det innebar att övriga NHL-klubbar hade 24 timmar på sig att göra anspråk på hans tjänster och ta över kontraktet. 

Men inget lag  valde att slå till, vilket betyder 23-åringen får inleda säsongen i farmarlaget Charlotte Checkers i AHL. Rent teoretiskt fanns en möjlighet att bryta kontraktet och lämna Nordamerika för spel i Europa, men det har enligt våra uppgifter inte varit aktuellt.

– Han har kontrakt, så han blir kvar, säger Walter Olsson, som tror att Forsling ligger mycket bra till för att inom en snar framtid kallas upp till NHL-klubben.

Gustav Forsling trejdades i somras från Chicago till Carolina efter en säsong som stördes av skador, men där han ändå lyckades spela till sig en ordinarie plats. Nya klubben anses ha ett av ligans främsta försvar, vilket gör att konkurrenssituationen ökar ytterligare.

Enligt sajten Capfriendly.com är hans tvåvägsavtalet värt nästan 900 000 dollar på NHL-nivå, medan lönen i AHL skulle bli betydligt lägre 70 000 dollar. En väsentlig skillnad, med andra ord. Kontraktet var utformat så att han måste genom waivers för att kunna hamna i AHL. 

För en annan LHC-bekanting blev det klubbyte just före seriestart. 24-årige Carl Dahlström, som spelat sin hockey i Nordamerika sedan 2016, byter Chicago Blackhawks mot Winnipeg Jets.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!