"Fanns trots allt saker vi gjorde bra"

Första målet skänkte lite glädje, men Patrik Lundh fick ändå se sitt Linköping HC förlora. "Vi hade det i egna händer", säger LHC:s nyförvärv.

Patrik Lundh gjorde mål mot Örebro, men LHC föll ändå.

Patrik Lundh gjorde mål mot Örebro, men LHC föll ändå.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Ishockey2019-10-19 09:00

Det såg bra ut för LHC när Lundh påpassligt satte 2-0 mot Örebro i början på den andra perioden, men efter det gick det mesta fel när gästerna vände till ledning under några olyckliga LHC-minuter.

– Klart att det är surt efteråt, men vi har pratat igenom matchen nu på morgonen (torsdag) och det finns trots allt saker som vi gjorde bra. Jag har varit med om det här många gånger förut och det handlar om att gruppen ska komma fram till vad det är som gör att vi vinner och förlorar.  

Ni vann mot Leksand förra helgen. Vad gjorde ni bra då?

– Vi hade till exempel mycket folk framför deras mål och kunde störa deras målvakt. Såna grejer måste vi göra bra under en längre period, vi kan inte hålla på att bara vinna en match för att sedan förlora igen, säger Patrik Lundh.

Vad betyder det för egen del att få göra mål?

– Klart det är skönt att få sätta dit den, jag vill vara med och bidra och ta ansvar över hela isen. Tyvärr räckte det inte den här gången, säger Patrik Lundh.

Efter några fina säsonger i Färjestad, Växjö och Djurgården valde 31-åringen äventyret i kinesiska KHL-laget Kunlun Red Star förra säsongen, men återvände till SHL.

– Det är samma liga som när jag lämnade. Alltid tuffa matcher mot lag som åker mycket skridskor och som offrar sig hänsynslöst defensivt, säger Patrik Lundh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!