Domen: Så straffas LHC för pyrotekniken

I samband med LHC:s bortamatch mot Oskarshamn tändes pyroteknik från bortastå. Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd dömer nu LHC till böter för händelsen samt ett förbud mot flaggor under säsongen 2019/2020.

Linköpings supportrar med bengaler under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Linköping.

Linköpings supportrar med bengaler under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Linköping.

Foto: SUVAD MRKONJIC/BILDBYRÅN

Ishockey2019-11-07 15:36

I måndags skrev sporten att en person har identifierats, delgivits misstanke och är tills vidare avstängd i väntan på beslut efter LHC-fansens bengalbränning i Oskarshamn. Två personer polisanmäldes för brott mot ordningslagen och parallellt startade klubben en utredning för att hitta de skyldiga. 

 – Pyroteknik som används inomhus innebär en stor risk på många sätt. Inte minst med en utrymning där det lätt kan uppstå panik och att folk blir skadade. De som får för sig att göra den här typen av tilltag tillhör inte våra vanliga supportrar och ska veta att man inte kan göra sådana saker utan att åka fast, sa Pierre Petersson, som är säkerhetsansvarig i LHC, till Sporten då. 

Under torsdagen kom domen från nämnden som dömer LHC till böter på 25 000 kronor samt ett förbud mot användandet av alla typer av flaggor under resterande del av säsongen 2019/2020, inklusive slutspel.

– Jag har full förståelse för tävlingsnämndens beslut men tycker givetvis att det är tråkigt att vi och våra supportrar blir begränsade i hur vi kan stötta laget. Det är som oftast i sådana här situationer ett fåtal individer som förstör för många. Jag hoppas att vi under utredningen, som fortfarande pågår, får fram några namn eller lyckas identifiera flera av de ansvariga och få dessa åtalade, säger Pierre Petersson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!